Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Polis adaletin kapısıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇORUMLU: “1999 YILINDA FETÖ’YÜ TESPİT EDEN RAPORU İLK BİZ HAZIRLADIK”

Göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçen ve ekipleriyle birlikte zehir tacirlerine göz açtırmayan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Öz Fm ve Radyo K üzerinden Kırıkkale halkına seslendi. Kırıkkale halkının kendilerine güvenebileceğin mesajını veren Çorumlu, “Biz polisiz, adaletin kapısıyız. Bizler adil olmak zorundayız” dedi.

YİĞİT KIRIKKALE HALKI

1990 yılından bu yana Türk Polis Teşkilatı’nın önemli kademelerinde görev alan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Öz Fm ve Radyo K üzerinden Kırıkkale halkına seslendi. Huzurun ve güvenliğin sağlanması amacıyla görev başında olduklarını belirten ve Kırıkkale halkına “Yiğit Kırıkkale” olarak hitap eden Çorumlu, “15 Temmuz gecesinde Kırıkkale halkımız da meydanlarda devletine ve milletine sahip çıktı” dedi.

GAFFAR OKKAN İLE ÇALIŞTIM

Görev süreleri içerisinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü merhum Gaffar Okkan ile çalıştıkları sözüne de dikkat çeken Çorumlu, “1999 yılında FETÖ’yü tespit eden raporu ilk biz hazırladık. Hazırladığımız bu rapor sonucunda dönemin FETÖ mensupları tarafından çeşitli baskıları altında kalarak, sürgünlerle karşı karşıya kaldık. Allah’a çok şükür, şuanda devletimizin önemli mevkiinde görev yapıyorum” şeklinde konuştu.

YABANCILIK HİSSETMEDİM

Çorumlu, “5 aydır Kırıkkale halkının hizmetindeyiz. Ben Kırıkkale’ye bir kere geldim FETÖ davasından dolayı yargılandım. İlk FETÖ ile ilgili çalışma yapan biziz. Böyle bir anımız var Kırıkkale’de. Kırıkkale ile çok pozitif çalışmalarımız oldu. Kırıkkale’ye yabancılık hissetmedim.

1999 yılında FETÖ’yü tespit eden raporu ilk biz yaptık. Mahkemelerde, FETÖ tarafından sürgünlere uğratıldık. Buradaki asıl önemli nokta Türkiye’de ki ilk FETÖ çalışmasını yapan biziz” ifadesinde bulundu.

TÜRKİYE’DE BU UYANIŞI BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK

Çorumlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizler o yıllarda FETÖ’nün dini söylemle yola çıktığını, bu dini söylemlerin gerçek olmadığını duyurmuştuk. Devlet anlayışı içerisinde devletten başka hiyerarşi olmaz. Başka hiyerarşi kurmaya çalışırsanız eğer, devlet devletlikten olmaktan çıkar. Bu benim için bir gurur kaynağıdır. Sonucu değiştirdi mi derseniz evet değiştirdi. Türkiye’de bu uyanışı biz gerçekleştirdik. “

EN BÜYÜK FİTNEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“İlk olmak çok önemlidir. İlk meşaleyi yakmak çok önemlidir. Türk tarihin ve İslam tarihinin karşılaştığı en büyük fitneyle karşı karşıyayız. Devletimiz ve milletimiz bu konuda şuurlaştı inşallah bu engelleri aşacağız. FETÖ’yü biz iyi tanıyoruz, neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Yıllar önce din motifli bir siyasi bir örgüt olarak tanımlamıştık. Biz polisiz, adaletin kapısıyız. Bizler adil olmak zorundayız.”

KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE GÖREVİNİ YAPAR

“Tanımadığınız bir yapıyla mücadele etmeniz sıfır. Hiç kimseye adaletsizlik yapmadık yapmıyoruz. Polis kanunlar çerçevesinde görevini yapar. Emniyet teşkilatı kendisini en hızlı temizleyen teşkilattır. Halkımız, Kırıkkale Emniyetine güvenebilirsiniz bizim içerimizde bilmediğimiz FETÖ’cü yoktur” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x