Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

“Polis devriye gezecek araç bulamıyordu”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine mecliste yaptığı konuşmada, “Geçmiş dönemde polisimiz, devriye gezecek taşıt, taşıtına koyacak yakıt bulmakta zorlanmakta iken, bugün polisimiz, en modern taşıtlara sahip bulunmaktadır”

“SAYISIZ ŞEHİT VERİLDİ”
Köksal 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına söz aldı. Emniyet teşkilatının ülkede kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yaptığını ifade eden Köksal, bu uğurda sayısız şehit verildiğini sözlerine ekledi. Köksal, meclis kürsüsünden şu konuşmayı yaptı; “Birey için devletin temel varlığı öncelikle kendisinin can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır. Kaldı ki, bir ülkede kamu düzeni ve güvenlik sağlanmadan diğer kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir.

“KANIT TURİST SAYISINDAKİ HIZLI YÜKSELİŞ”
Bu anlayışla Ak Parti iktidarı olarak ülkede huzur ve güvenin sağlanmasına büyük önem ve destek verilmiştir. Bu desteğin sonucudur ki, bugün coğrafyamızda ve hatta dünyada en güvenli ülke Türkiye olmuştur. Ülkemize yapılan yabancı yatırım sayısındaki artış ile ülkemize gelen turist sayısındaki hızlı yükseliş bunun kanıtıdır. Bu bağlamda suçla mücadelede hiçbir masraftan kaçınılamamaktadır. Çünkü işlenmiş suçların toplumsal maliyeti parasal değerle ifade edilemez. Bu nedenle suçla mücadelede bireysel ve toplumsal üzüntülerin yaşanmaması için öncelikle suçun işlenmesini önleyecek mekanizmaları geliştirmek temel hedefimiz olmuş ve bu amaçla yasal düzenlemelere gitme gereği duyulmuştur.

“ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ”
Bu yaklaşım doğrultusunda; Vatandaş odaklı güvenlik hizmeti anlayışı ile polis-halk ilişkilerini en üst seviyeye çıkartmak. Suçu önlemeye yönelik mekanizmaları asayiş alanına uyarlamak, vatandaşla yakın irtibata girilerek toplum destekli polis anlayışını yurt düzeyinde yaygınlaştırmak. Delilden sanığa gidilecek teknoloji destekli bilgi sistem altyapısına dayanan yeni bir model oluşturmak. Devriyeleri artırarak sokağa daha çok güvenlik görevlisi çıkarmak, teknolojiyi etkin kullanmak. Uyuşturucu ile etkin mücadele için narkotimler oluşturmak.  Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Aile İçi Şiddet İle Mücadele Şube Müdürlüğü” ve vilayetlerde kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezileri ile işbirliği içinde aile içi şiddetle daha etkin mücadele etmek. Okula giden çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde ve ev ile okul arasında kendilerini daha güvende hissedebilmeleri için oluşturulan “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi”  ile çocuklarımıza güvenle eğitim almaları sağlanmak. Trafik denetimlerini etkinleştirerek can ve mal kayıplarının önlenmesine katkı sağlamak ve karayolu trafik güvenliği eylem planını uygulamak gibi birçok proje hayata geçirilmiştir.

BAŞARI VE ÖZVERİ
Özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu eğlence, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, hastaneler ve spor müsabakaları gibi yerlerde suç önleme, güvenlik ve acil müdahale görevi yapmak üzere görevlendirilen “Güven Timleri” ve “Yıldırım Ekipleri” ile başta gasp, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık ve benzeri suçlara anında el koymak ve failleri suçüstü yakalamak üzere gece gündüz görev yapılmaktadır.  Ak Parti iktidarı olarak, hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde suçla mücadele edilirken, diğer yandan hukuka uygun iş ve işlemlerde bulunmak ve işkenceye sıfır tolerans duyarlılığı en etkin biçimde devam ettirilmektedir. Polis Teşkilatımız kurulduğu günden bu yana Devletin emrinde Milletinin hizmetinde, kanun tanımazların korkulu rüyası mazlumların sığınacağı bir liman olarak büyük bir başarı ve özveri ile görevini sürdürmektedir.

37 bin 222 ARAÇ VAR
Emniyet Teşkilatımız çağın gerektirdiği imkânlara sahip, ileri teknolojiyi başarıyla kullanabilen, 81 ilimiz ve başta turizm bölgelerimiz olmak üzere büyük ilçelerimizde kurulan MOBESE sistemi ile suçu önleme ve aydınlatmada büyük katkı sağlanmış ve bunun sonucunda Emniyet Teşkilatı etkin bir güvenlik teşkilatı yapısı ile vatandaşa en iyi kamu hizmetini vermiş ve bunu daha ileriye taşımak için de sürekli kendini yenilemektedir.  Güvenlik güçlerimizin vatandaşımıza daha kaliteli ve etkin bir hizmet vermesi için hükümetlerimiz tarafından her türlü araç ve gereç destek sağlamıştır. Geçmiş dönemde polisimiz, devriye gezecek taşıt, taşıtına koyacak yakıt bulmakta zorlanmakta iken, bugün polisimiz, en modern taşıtlara sahip bulunmaktadır. 23 Eylül 2014 tarihi itibarıyla Teşkilat kuvvesine kayıtlı toplam 37 bin 222 aracın yüzde 54’ü 0-5 yaş aralığında olup polis merkezlerimizin tamamı kameralarla donatılarak şeffaf hale getirilmiştir ve poliste yapılan zihniyet değişikliği ile suçludan delile değil delilden suçluya gidiş prensibi benimsenerek uygulamaya konulmuştur.

“278 KİŞİYE 1 POLİS DÜŞÜYOR”
Polis memuru başına düşen vatandaş sayısı incelendiğinde; Rusya’da; 151, Amerika’da 263 ve Fransa’da 275 kişiye bir polis düşmekte iken, Ülkemizde 278 kişiye bir polis düşmektedir. Ülkemizde polis sayısındaki azlığa rağmen, ülkemiz dünyanın sayılı güvenli ülkelerindendir. Bugün yüzde 90’nı lisans ve önlisans mezunu olan 270 bin personeli ile nüfusun yüzde 86 sına kamu hizmeti veren, Emniyet Teşkilatı, çağın gereklerine göre ve özgürlükçü güvenlik paradigması doğrultusunda hizmet verebilmek için her gün kendini yenilemektedir. Her yıl yaklaşık polisimizin yüzde 50’si hizmet içi eğitime tabi tutulmaktadır.

17 MİLYAR 623 MİLYON TL BÜTÇE
Görüldüğü üzere hükümetlerimizin destekleriyle polisin, topluma daha kaliteli güvenlik hizmeti sunabilmesi için ortaya konan hedef ve öncelikler yüksek bir sahiplenmeyle başarıyla yürütülmüş ve yürütülmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda 2015 yılı bütçesinde Emniyet Genel Müdürlüğümüze 17 milyar 623 milyon 719 bin TL ayrılmıştır. Gelinen bu noktanın önemli olmasının yanında yeterli olmadığının farkındayız. Her geçen gün artan bir ivme ile güvenlik güçlerimizin vatandaşımıza daha kaliteli ve etkin bir hizmet vermesi için gerekli destek verilmesi inancı ve bilinci ile 2015 yılı bütçemizin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum”

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu