Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bu proje Türkiye’nin projesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kırıkkale, Samsun, Amasya, Çorum ve Ankara Hızlı Tren Projesi, modern İpek Demir Yolu’nun tamamlayıcısı olacak” dedi.

 

YATIRIMLARIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale ve Ankara Hızlı Tren Projesi’nin modern İpek Demir Yolu’nun tamamlayıcısı olan bir proje olduğunu söyledi.  Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapımı tamamlanan ve 220 milyon TL’ye mal olan 4 adet kavşak köprüsünün açılışı, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

UZAKLARI YAKIN EDİYORUZ

Konuşmasında Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale ve Ankara Hızlı Tren Projesi’ne değinen Bakan Arslan, “Ben bunu dünyanın her yerinde söylüyorum. Bu proje sadece Samsun’un ve Samsunlunun projesi değil, bu proje Türkiye’nin projesi. Bu proje Türkiye’yi Edirne’den Kars’a hızlı trenle uluslararası koridorları yapar hale getirdiği gibi, Karadeniz’den Akdeniz’e de aynı şekilde 200 kilometre hızla hem yolcu taşıyacak hem yük taşıyacak.

 

BÜTÜNLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ

“Modern İpek Demir Yolu’nun tamamlayıcısı olan proje. Biz milletimize hizmet etme yoluna bakıyoruz. Bu projenin de uygulama çalışmalarını başlattık. İnşallah yakın zamanda bunlar bitecek. Uygulama projelerinin bitmesiyle birlikte de biz yapımına başlayıp Samsunumuzu Amasya, Çorum, Kırıkkale üzerinden Ankara – İstanbul’a, Ankara – İzmir’e ve Ankara – Mersin’e ve Adana’ya kadar indirecek, hızlı trenle bütünleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x