Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Rahmet ve bereket iklimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yıldırım, 26 Mayıs Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 27 Mayıs Cumartesi günü ilk orucun tutulacağını bildirdi.

 

HAK KAVRAMINI İYİ ANLAMALIYIZ

Tutulan ilk oruç ile bu mübarek aya gireceklerini anlatan Yıldırım, “Başkanlığımız tarafından, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır. Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakta, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip “Hak” kavramının ifade etmiş olduğu anlam derinliği dikkate alınarak bu yıl Ramazan ayında “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasının ele alınması kararlaştırılmıştır. İslâm inanç, kültür ve medeniyetinde “hak” kavramı oldukça geniş bir anlam yelpazesine sahiptir. İnsanın Rabbine, kendisine, diğer insanlara, ilişki içerisinde bulunduğu yakın ve uzak çevresine, tabiata yönelik görev ve sorumlulukları “hak” kavramı ile yakından ilişkilidir.  Çağımızda hakların savunulması ve korunması amacıyla uluslararası düzeyde pek çok kurum ve kuruluşun varlığına rağmen yaşadığımız dünyada haksızlıkların, zulümlerin ve hak ihlâllerinin azalmak bir yana artıyor olması insanlığın geleceği adına kaygı vericidir. Dolayısıyla hak ve hakikat konusunun gündeme taşınmasına ve bu konuda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

 

ÜZERİMİZDE HER CANIN HAKKI VAR

Bu itibarla “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” teması çerçevesinde; “Üzerinde Her İnsanın Hakkı Var”, “Üzerinde Her Çocuğun Hakkı Var”, “Üzerinde Anne-Babanın Hakkı Var”, “Üzerinde Komşunun Hakkı Var” Bu Ramazan ve Her Zaman, alt başlıklarıyla etraflı bir şekilde işleyerek idrak edeceğimiz mübarek Ramazan ayında aşağıdaki hususlarda gerekli hassasiyet gösterilecektir: Buna göre; İl ve İlçe Müftülüklerimizce hazırlanan Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat Programında, “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman”  konusu kapsamlı bir şekilde işlenecektir. İlimiz müftülüğünce oluşturulan ekipler tarafından;  Şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere yetimler, engelliler, mülteciler, emekli personel, çocuk evleri, huzurevi, hastane, kadın konuk evleri yaşlılar vb. kişi ve kurumlar ziyaret edilerek mahalli imkanlar ölçüsünde iftar ve ramazan özel programı düzenlenmeye çalışılacaktır. Ayrıca ihtiyaç sahibi kesimlere imkanlar nispetinde yardımlar yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının Kardeş aile projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca imkânı müsait olan insanlarımıza, muhtaç olan bir aileyi kendisine kardeş aile yapması ve Ramazan ayı boyunca ihtiyaçlarını karşılaması çağrısı yapılacaktır. Kamu kurum kuruluşları, huzur evi, hastane, çocuk yetiştirme yurdu, çocuk evleri, bakım rehabilitasyon merkezi,  kadın konuk evi, sivil toplum kuruluşları, esnaf, çalışanlar ve işverenlere ziyaretler gerçekleştirilecektir.İlimizdeki sığınmacılar ziyaret edilerek imkanlar nispetinde ihtiyaçlarının karşılanmasına çalışılacaktır”

 

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME

Ramazan ayı öncesinde İlçelerde ve Köylerinde münhal bulunan kadrolardan imkânlar nispetinde geçici görevlendirmeler yapılacaktır. Ramazan öncesi camilerimizin iç ve dış temizlikleri yapılmıştır. Ses cihazları elden geçirilmiştir. Böylece camilerimiz Ramazan’a hazır hale getirilmiştir. Sığınmacılara, yetim, yoksul ve kimsesizlere yönelik gerçekleştirilecek hizmetlerde Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu Ramazan “Üzerinde kardeşinin hakkı var. Bu Ramazan ve her zaman” başlığıyla başlatmış olduğu faaliyetlerden istifade edilecektir. Bu ibadetlerini yerine getirebilmek için Zekât, fitre verecek ve hayır yapacak vatandaşlarımız paralarını Yapı Kredi Bankası, Kuveyt Türk, Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Garanti, Akbank, Türkiye Finans, Albaraka Türk bankalarının tüm şubelerine yatırabileceklerdir. Tüm operatörlerden fitre yazıp 5601’e mesaj olarak göndererek, Online bağış www.diyanetvakfi.gov.tr Web adresi ve 0 312 416 90 00 çağrı merkezlerinden yapabileceklerdir.Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine (il müftülüğüne) makbuz karşılığı verebileceklerdir. İlimizde bulunan ikisi kız ve biri erkek toplam üç hafızlık Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla zekâtların ve sadaka-i fıtırların makbuz karşılığı il müftülüğünde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine makbuz karşılığı verebileceklerdir. Bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x