Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

Rahmet Eli yardımları sahiplerine ulaşıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Rahmet Eli Gıda Bankası Kırıkkale Şubesi Derneği, Nisan ayı çalışmalarıkapsamında toplam 80 aileye yardım etti. Yardım eli Kırıkkale şube Başkanı İbiş, yardım etmek için bağış yapmak isteyen hayırseverleri beklediklerini belirtti.
Fakirin karnı doysun
Yazılı basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Rahmet eli Gıda Bankası Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İBİŞ ,yardımların her ay düzenli olarak devam ettiğini belirterek “Bu yardımlardan 80 ailemize düzenli olarak gıda paketleri ulaştırmaya çalışıyoruz.” dedi. İbiş “Komşusu açken tok yatan bizden değildir”, şiarıyla yola çıkan derneğimiz yine paylaşmak rahmettir. Sloganı ile hizmetine devam etmektedir. Acılar paylaştıkça azalır,sevinçler paylaştıkça çoğalır. Biz bu bilinçle yola çıktık. Dünyanın neresinde olursa olsun yaratılanı, yaratandan ötürü sevilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yüce milletimiz dün olduğu gibi bugünde dünyanın neresinde olursa olsun yetimin elinden tutmayı, fakirin karnını doyurmayı kendisine bir görev bilmiş ve bilecektir. Çünkü biz rahmet peygamberi Hazreti Muhammed (SAV) efendimizin yolundan yürüyoruz” ifadelerine yer verdi.
100 aile ye ulaşılıyor
Yardım Eli Kırıkkale Şubesi olarak yapılacak yardımlarda izlenecek yol ve yöntemler hakkında bilgi veren İbiş, “Derneğimize yapılan aynî ve nakdî bağışlar, düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. Şahıslar derneğimize bizzat kendileri ya da birinci dereceden yakınları tarafından başvurularını yaptıktan sonra kurumumuzca görevlendirilen en az iki kişi, ihtiyaç sahibinin adresine gidip çevrede araştırma yapmak suretiyle tespitlerde bulunmakta ve bir rapor hazırlamaktadır. Hazırlanan rapor dernek yönetimine sunulmakta kişi şartlara uygun ise yardım başvurusu onaylanıp yardım süresi belirlenmektedir. İhtiyaç sahibi olduğu bu şekilde tespit edilmiş yaklaşık Kırıkkale’de 100 aileye düzenli aylık erzak yardımı yapılmaktadır. Belirlenen süre dolduğunda daha önce yapılmış olan araştırma tekrarlanıp araştırma sonucuna göre yardım devam etmekte veya sonlandırılmaktadır. İhtiyaç sahibi ailelerin nüfusuna göre yardımlar aylık veya iki ayda bir olarak yapılmaktadır. Böyle bir çalışma sistemi ile var olan kaynaklar daha verimli kullanılmakta ve oluşabilecek bir israf engellenmektedir. Derneğimize yapılan aynî yardımların giriş ve çıkışları bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Yardımlar ihtiyaç sahiplerine teslim edilirken de Aynî Yardım Teslim Belgesi ile imzaları karşılığında teslim edilmektedir. Bu şekilde girişi ve çıkışı sağlanan yardımlar, kim ne zaman ne miktarda yardımda bulundu ve ettiği yardımlar kimlere ulaştı; adresleri ve tarihiyle kayıt altında tutulmaktadır. Tarafımızca gösterilen bu özen, insanların akıllarında oluşabilecek “Yaptığım yardım yerine ulaştı mı?” şüphesini de bertaraf etmektedir. “dedi. İbiş, “kimsesiz ve yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi gönlü kırık insanlarımızın bir nebze de olsun yaralarına merhem olmak amacıyla yola çıkan derneğimiz, gönlü kesesinden daha geniş olan hayırsever kardeşlerimiz sayesinde bilfiil hayır hizmetlerine devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu