Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Ramazanda denetimler arttı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek unsurlara karşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, üretim yapan işletmelere denetim gerçekleştiriyor. Kurallara uymayan işletmelere, yetkililer tarafından idari ceza uygulanıyor.

 

ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından İlimiz genelinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimler, üretim, tüketim ve satış yerlerinde titizlikle ve aralıksız olarak yürütülüyor.

 

SAĞLIKLI ŞARTLAR OLUŞUYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Vekili Gürsel Doğan, “Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların gıdalara daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Ziraat Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlisi ekipleri; unlu mamuller, et ve süt ürünleri denetleniyor” dedi.

 

DİKKATLİ OLMALARI GEREKİR

Doğan, “ Tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi, tüketimi ve satışı yapılan yerlerde denetimlerini aralıksız yoğunlaştırarak devam ettiğini, duyarlı vatandaşların mutlaka kayıtlı işletmelerden, ambalajlı, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerekir” şeklinde konuştu.

 

SON KULLANMA TARİHİNE BAKIN

“Ürünler satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına önem gösterilmeli, et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı ve kıyma alınırken etten o anda çektirilip alınmalıdır. Et ürünlerinin satın alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemelidir.”

 

ALO GIDA HATTINI ARAYIN

“Tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olmasından yola çıkılarak, vatandaşlarımızın gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirerek veya Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak, denetimlere gerekli katkıyı sağlamaları beklenmektedir”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu