Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKültür SanatManşet

Rengarenk nameler tam hız!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Bakanlığa sunulan “ Rengarenk Nağmeler “ projesi  tüm hızıyla devam ediyor.

 

ARSA ALINDI

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği  Yaşamkentte hayırsever çift Aynur-Suat Kılıç’ın kendilerine tahsis ettiği 3 katlı modern binalarında çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca engellilerin ve yaşlı insanların ücretsiz kalabileceği “ yaşam paylaşım merkezi “ oluşturmak için tahsis edilen bina yanında arsa alındı. Yurt içinde Ankara ve Kırıkkale, yurt dışında Almanya  ve Belçika’da yapılacak proje faaliyetlerinde kültürler arası diyalog müzik ve  çeşitli aktiviteler sayesinde gerçekleşecek.

 

KÜLTÜRLER ARASI DİYALOG

Özellikle Anadolu Müziğinin, otantik enstrümanların gençlere aktarılması; onların Avrupalı akranlarıyla ortak faaliyetler yapmasını amaçlayan  “Rengarenk Nağmeler” projesinde  Rengarenk Koro Konserleri, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, Müzik Kursları, Eğitimler, Geziler,  Atölye ve Saha Çalışmaları gibi etkinlikler yapılacak. Proje de özellikle kültürler arası diyalog ve hoşgörünün geniş kitlelere müzikle aktarımı sağlanacak.

 

RESMİ AÇILIŞ

Açılış kokteylinden önce son bir aya birçok faaliyet sığdıran Ana Kucağı Down Sendromlular Rengarenk Projesi Ekibi; Eskişehir Gezisi, Kırıkkale Çalışma Ziyareti, Ankara Doğa Koleji  Rengarenk Nağmeler Proje Konseri, Dr. Deniz Kaynak tarafından ücretsiz diş taraması  gibi faaliyetlerinden sonra 31 Ekim de proje resmi açılışını Ankara Ümitköy Çayyolu  TEB DORA Otelde gerçekleştirecek. Resmi açılışa toplumun her kesimini davet eden Başkan Aynur Kılıç, Başkan Yardımcısı Zümrüt Altınışık ve Proje Koordinatörü Fatma Baykaldı projenin sürdürülebilir ve ülke genelinde etkili olması için birçok değişik faaliyet gerçekleştireceklerini bildirdi. Ayrıca kendilerine destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli ve tanıtım kokteyli ev sahipliğini üstlenen TEB DORA otel yetkililerine çok teşekkür etti.

 

ZİYARETLER YAPILACAK

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği engellilerden oluşan Rengarenk Nağmeler Proje ekibi konser ve bir dizi çalışma ziyaretleri için 31 Ekim resmi açılıştan sonraki ilk ziyaretlerini 6  Kasım’da Amasya’ya yapacak. Ziyarete katılımlarının açık olduğunu bildiren Proje Koordinatörü Fatma Baykaldı ve Barış Gümüşbaş; Türk Kızılayı, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortak olduğu  proje faaliyetlerinin ; www.anakucagizedem.com  veya  www.gunesevi.net ten  takip edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu