Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

RUHUN ŞAD OLSUN ŞEHİDİM

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi Ankara’da darbecilere karşı cansiperane direnen ve Şehit olan “Volkan Canöz”ün ismi kapatılan FETÖ okuluna verildi.

İNLERİNE GİRİYORUZ

17-25 Aralık’a kadar Devletin en ücra köşelerine kendi okullarında yetiştirdikleri üyelerini yerleştiren ve 15 Temmuz gecesi bu organlarını harekete geçirerek Cumhuriyet’i ele geçirmeye çalışan FETÖ/PDY ile mücadele devam ediyor. Kapatılan FETÖ okulları Milli Eğitime verilirken FETÖ okullarına 15 Temmuz Şehitlerinin ismi verilirken simgesel anlamda “Şehitlere Vefa” gösteriliyor. FETÖ’nün eleman yetiştirmekte en önemli unsur gördüğü eğitim kurumlarına devlet tarafından el konulurken bu okullar Milli Eğitim Bakanlığına devrediliyor.

VOLKAN CANÖZ’ÜN İSMİ YAŞATILDI

Bahçelievler Mahallesinde bulunan FETÖ okuluna da bu kapsamda el konuşmuştu. Bu okulun ismi “Şehit Volkan Canöz İmam Hatip Ortaokulu” olarak değiştirildi. Kapatılan Kızılırmak Ortaokulunun adı “Şehit Volkan Canöz” olarak değiştirilirken açılış törenine geniş katılım oldu. Açılışa Şehidin Akrabası olan Kırıkkaleli Manisa Milletvekili Sekçuk Özdağ katılırken, Kırıkkale Protokolü tam kadro katıldı.

YAKIN YAKIN

Okulda Şehit Volkan Canöz için bir köşe oluşturulurken açılışa Şehidin yakınları da katıldı. Şehit yakınları tören boyunca gözyaşı dökerken, salonda bulunanlar büyük üzüntüye kapıldılar. FETÖ kurum, kuruluş ve şirketlerine yurt genelinde el konulmaya devam ederken, bu uygulamaların artarak devam edeceği düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde “İdam İsteriz” sloganlarına karşılık olarak “Yakın… Yakın!” şeklinde karşılık verirken, teröre karşı cezaların artırılacağı ve idam cezasının getirileceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Bahçelievler Şehit Volkan Canöz İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve şehidin akrabası Selçuk Özdağ, 15 Temmuz akşamı vatan, millet, namus, bayrak, demokrasi ve millet iradesi için meydanlara çıkan vatandaşlardan birinin de Volkan Canöz olduğunu söyledi.

Şehidin adını bu okulda yaşatmak için gayret gösterenlere teşekkür eden Özdağ, şöyle konuştu:

“İnsanların ömrü yaşadıkları kadar değil, anıldıkları kadardır. Yeğenim de anıldığı kadar yaşayacak inşallah. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak, payidar olacak ve bağımsız kalacak. Bu şehitler de hep minnetle anılacaktır. 15 Temmuz darbe girişimini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kalkınma hamlelerimize, nükleer santrallerimize, dünyanın en büyük barajlarına, yerli araba, tank ve uçaklarımıza yaptılar. İstemiyorlar, ‘Siz Türkler ortak olmayın, pazar olun’ diyorlar. 15 Temmuz gecesi arkadaşlarımı, milletvekillerini ve bakanları aradım. Sokaklara çıkalım ve gereğini yapalım dedim. Eğer o gece darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye’de iç savaş çıkardı. 3-5 milyon kişi ölürdü.”

Şehidin kardeşi Bilal Canöz de 15 Temmuz gecesi ülkenin FETÖ’nün hain darbe girişimine maruz kaldığını anımsattı.

Millete bu hain darbe girişiminden alnının akıyla çıkmayı Allah’ın nasip ettiğini vurgulayan Canöz, “Keşke ağabeyim hayatta olsaydı da kazandığımız bu zaferi görseydi. Şükürler olsun ki ağabeyimin verdiği mücadelenin ardından bizler huzurlu bir şekilde ülkemizde yaşıyoruz. Ağabeyimizle gurur duyuyoruz. Bu vatan bizim vatanımız, hep birlikteyiz. Bizim bizden başka hiç kimsemiz yok. Rabbim bir daha böyle terör örgütlerine fırsat vermesin.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, yazdıkları mektupları şehit Canöz’ün ailesine verdi.

Törene, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay da katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x