Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Rüzgar YEKA ihalesine Üçlü konsorsiyum

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Siemens Gamesa Renewable Energy tarafından, Kalyon İnşaat ve Türkerler Enerji Grubu’nun üçlü bir konsorsiyum oluşturarak rüzgar enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ihalesine birlikte girecekleri bildirildi.

 

İŞ BİRLİĞİ HEDEFLENECEK

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Siemens Gamesa Renewable Energy, Kalyon İnşaat ve Türkerler Enerji Grubu, YEKA ihalesine birlikte girebilmek için konsorsiyum anlaşması imzaladı. Ekipman ve teknolojide en az yüzde 65 yerlilik şartı taşıyan ve 27 Temmuz’da son tekliflerin alınacağı YEKA projesi çerçevesinde, toplam bin megavatlık rüzgar santrali kurulması planlanıyor. Rüzgar YEKA projesi için oluşturulan üçlü konsorsiyum, uzun vadeli bir işbirliğini hedefleyerek, ilerleyen yıllarda gerçekleştirilmesi muhtemel YEKA projelerini de birlikte değerlendirecek.

 

210 MEGAVAT

Söz konusu konsorsiyum, imzalanan çerçeve anlaşma kapsamında, ayrıca Kalyon İnşaat ve Türkerler Enerji’nin ortak olduğu 210 megavat gücünde iki rüzgar santralinin de Siemens teknolojisiyle kurulumunu gerçekleştirecek. Bu projelerden Zonguldak Rüzgar Enerjisi Santrali, 120 megavat gücünde olacak ve yılda yaklaşık 366 milyon kilovatsaat enerji üreterek 110 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alması planlanan Bozüyük Rüzgar Enerji Santralinin ise kurulu gücü 90 megavat olacak. Yılda 300 milyon kilovatsaat enerji üretecek santral 95 bin hanenin enerji ihtiyacına cevap verecek.

 

27 TEMMUZ’DAN SONRA

Rüzgar YEKA ihalesinin tarihi, 27 Temmuz’da son tekliflerin alınmasının ardından daha sonra duyurulacak. İhaleyi kazanan grup Kayseri-Niğde’de 200, Sivas’ta 200, Edirne-Kırklareli-Tekirdağ’da 700, Ankara-Çankırı-Kırıkkale’de 200, Bilecik-Kütahya-Eskişehir’de 150, Malatya’da 150 ve Burdur-Denizli-Uşak’ta 100 megavat olmak üzere toplamda bin megavat kapasite oluşturacak şekilde bu bölgeler arasından seçim yapabilecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x