Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSağlık

Sağlık için su için projesi kapsamında ağaç dikimi gerçekleştirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık İçin Su İçin Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında Anadolu Hilali Grubu Şehit Ramazan Bekar İlkokulu İzci öğrencileri ile birlikte İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

AMAÇ ÇOCUKLARA ALIŞKANLIK KAZANDIRMAK

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin başlattığı ‘Sağlık İçin Su İçin Projesi’ ile Kırıkkale’de bulunan 5-9 yaş aralığındaki tüm çocuklara sağlıklı yaşam bilincini kazandırmak amacıyla; onlara erken yaştan itibaren su içme alışkanlığı kazandırmak, yaşamın temel değerlerinin önemini kavratmak, su içmeyi alışkanlık haline getirmelerine yardımcı olmak hedefleniyor. Bu kapsamda proje boyunca 1 (bir) yıl süre ile il merkezindeki tüm anaokulları ve ilkokullarda su içme alışkanlığı kazandırmaya yönelik farkındalık yaratma faaliyetleri düzenlenmeye başladı.

 

KEYİFLİ ANLAR YAŞADILAR

Sağlık İçin Su İçin Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında Anadolu Hilali Grubu Şehit Ramazan Bekar İlkokulu İzci öğrencileri ile birlikte İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Suyun sadece insanlar için değil doğada bulunan diğer canlılar içinde önemli olduğunu vurgulamak adına ağaç diken, diktikleri ağaçları yaşatabilmek için belirli zamanlarda bu alana gelip ağaçlarını sulama kararı alan minik izciler ağaçları dikerken keyifli anlar yaşadılar. Organizatörler projeye katkılarından dolayı Türkiye İzcilik Federasyonu Kırıkkale İl Başkanı Rıfat Savrun’a, Şehit Ramazan Bekar ilkokulu izci öğrencilerine, Bilim Sanat Merkezi İdareci-Öğretmen ve hizmetlilerine ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibine teşekkür etti.

HABER: MEHMET ERKOÇ

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x