Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Sağlık için süt için

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, ‘Dünya Süt Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Sütün sağlık için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kırbaş, “Sağlığınız için, her gün süt içmeyi ihmal etmeyin” dedi.

 

‘Dünya Süt Günü’ nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş açıklamalarda bulundu. Kırbaş, “21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün içinde bulunduğu 21 – 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Süt Haftası’ olarak kutlanıyor. İnsanın tüm yaşamında önemli yeri olan süt, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddeleri içerir. Süt beslenme değerinin yüksekliği yanında, vücut fonksiyonlarını düzenleyen, gelişmesini sağlayan, kemik ve diş oluşumunda önemli yeri olan temel bir gıda maddesidir.”

 

ZİHİN GELİŞİMİNDEKİ ÖNEMİ

“Bir gıdanın besin değeri, vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereksinim duyduğu besin öğeleri içeriği ile ölçülür.  Süt, bileşiminde 85 dolayında farklı besin öğesi bulundurmaktadır. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor. Çocuklarımızın süt tüketimini artırmak ve süt tüketimine teşvik etmek için bakanlığımızın başlatmış olduğu Okul Sütü Programı kapsamında öğrencilerimize süt dağıtılmaktadır. Sağlığınız için, her gün süt içmeyi ihmal etmeyin” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x