Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BİLDİRİSİ YAYINLADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü mücadele esnasında Şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz ifadelerine yer verdi.
 İl Sağlık Müdürlüğü yayınladığı bildiri de “15 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.00 itibariyle Milli iradeye ve demokrasimize yönelik bir ihanet şebekesi tarafından Kalkışımın haber kanallarında duyulmasıyla ile birlikte saat 23.15 itibariyle Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa UZUN Valimiz Sayın M. İlker HAKTANKAÇMAZ başkanlığında Emniyet Müdürlüğünde toplanan  kriz merkezine intikal etmiştir. Sağlık Müdürümüzün talimatıyla Sağlık Müdür Yardımcımız başkanlığında Müdürlüğümüzde kriz masası oluşturulmuş, İl Ambulans Servisi Başhekimimiz, 20 UMKE personelimiz ve 15 yardımcı sağlık çalışanımız kriz masasında İl Sağlık Müdürümüz tarafından verilen görevleri ifa etmeye başlamıştır.
Kalkışım sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizdeki tüm halkımızı meydanlara davet etmesi ile birlikte İlimiz Cumhuriyet Meydanında toplanan halkımız için sağlık tedbiri almak üzere 2 adet acil yardım ambulansı, 1 adet motorize ambulans ve 1 UMKE timi Cumhuriyet Meydanına görevlendirilmiştir. Saat 24.00 itibariyle Bakanlığımız  ile görüşülerek 5 adet ambulanslı ekip (2 ambulans 112 personelinden 3 ambulans UMKE personelinden oluşmakta) görev yapmak üzere Ankara iline gönderilmiş, 16-17 ve 18 Temmuz 2016 tarihlerinde de Ankara iline destek olması için 5 adet ambulanslı ekip görevlendirilmesine devam edilmiştir.
Kalkışımın olduğu saatten bu güne kadar İlimiz Cumhuriyet Meydanın da ki Demokrasi Nöbetine her gün saat 19.00 – 04.00 saatleri arası 2 Adet 112 Acil Yardım Ambulansı, 1 Adet motorize ambulans ve 1 UMKE timi sağlık tedbiri almak üzere görevlendirilmiştir. 30 Temmuz 2016 tarihinde bu güne kadar ilimiz Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi Nöbeti tutmaya gelen halkımız için UMKE çadırı kurulmuştur. Kurulan bu UMKE çadırı içerisinde sağlık problemi yaşayan vatandaşlarımıza gerek poliklinik hizmeti gerekse acil sağlık hizmeti verilmiş olup gerek duyulduğunda ise ambulanslarımızla sevkleri sağlanmıştır. Ayrıca çadırımızın önünde açılan stantlarda 112’nin amacına uygun olarak kullanılması, ‘’Yaşama Yol Ver’’  kampanyası ile ilgili afiş ve broşürlerle tanıtım ve bilgilendirme yapılmıştır. Sağlık çalışanlarımız vatandaşımızın ilgi ve alakasıyla karşılaşmış olup (UMKE ve 112 personelleri ile resim çektirmek) gerek İl Valimiz gerekse il protokolü ve dışarıdan gelen vatandaşlarımız ilk günden beri vatandaşımızın yanında olduğumuz için memnuniyetlerini iletmişlerdir.
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü adına bu mücadele sırasında şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza da Allah’tan (C.C) rahmet,  yakınlarına ve milletimize başsağlığı,  yaralı gazilerimize de acil şifalar  diliyoruz.” İfadelerini kullandı
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x