Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Sağlık Sen Yetkiyi Aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı 12 iş kolunun en güçlü sesi olan Sağlık-Sen Kırıkkale’de yetkiyi tekrar aldı. Sağlık Sen en yakın sendikaya toplamda 652 üye sayısıyla fark attı.

 

YÜZÜNÜ GÜLDÜREN ÇALIŞMALAR

Sağlık iş kolunda yetki mücadelesi tamamlandı. Rakiplerini geride bırakan Sağlık Sen en yakın rakibine toplamda 652 üye sayısıyla fark atarak yetkiyi yeniden aldı. Sağlık-Sen genel merkezinin 244 bin üye sayısına ulaşarak yine genel yetkili sendika olduğunu söyleyen Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, “2009 yılına kadar kısır bir döngü ile sendikacılık yapılmakta iken Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların yetkili olmasıyla toplu görüşme masasında sağlık çalışanlarımız kazanımlarla tanışmıştır. Kazanımların adresi olan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek çok sayıda kazanıma imza attık” diye konuştu.

 

15 PUAN ARTTIRILMASINI SAĞLADIK

“Bütün kamu görevlilerine; 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettik. Enflasyon farkı oluşması halinde her iki yıl için de fark ödenecek. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri’nde ve Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak! Tüm çalışanlarımızın emekli maaşlarının ve emekli ikramiyesinin artmasını sağlayacak Özel Hizmet Tazminatı yansıtma oranlarının 15 puan artırılmasını sağladık. Hizmet kolumuza bağlı Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ve Üniversite Hastanelerinde 2005 yılından sonra göreve başlayan 300 bin çalışanımıza 1 Derece kazandık! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda nöbet tutan çalışanların nöbet ücretlerinin her nöbet günü için 4 saate haftada 12 saate çıkarılmasını sağladık. Kazanımımız sayesinde ek ödeme alamayan 4/C’lilere 150 TL ek ödeme yapılmasını sağladık. AFAD’a bağlı kampların bulunduğu illerde görev yapan hekim dışı sağlık çalışanlarının tavan katsayılarını 1.80’e çıkarılmasını sağladık! Yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline nakdi yemek yardımı yapılmasını sağladık!”

 

YERLİ VE MİLLİ DURUŞ

“Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tavan katsayılarının 1.50’den 1.70’e çıkarılmasını sağladık! Kazanımımız sayesinde GİH, TH, YH sınıfına 100 TL’ye kadar, sağlık hizmetleri sınıfına 200 TL’ye kadar ek ödeme kazandık.  Üniversite hastanelerinde görev yapanların döner sermaye katsayılarının YÖK ile birlikte daha adil bir şekilde yeniden değerlendirilmesi kararını aldırdık. Sağlık hizmetleri sınıfında ki tüm çalışanlarımıza sağlıkta lisans tamamlama hakkını elde ettik. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusu 2012 yılında ilk defa Sağlık-Sen tarafından gündeme getirilmiştir. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için Bilim Kurulu kurulmasını sağladık! Ve bütün sağlık çalışanları yıpranma payı alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık Sen olarak mücadele ettiğimiz bir konuda Sağlıkta Şiddet Sağlıkta şiddetin önlenmesi için sendika olarak büyük bir mücadele vermekteyiz bu konuda Genel Merkezimiz çalıştay düzenleyerek sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmıştır. Şiddet uygulayanın tutuklu yargılanması sendika genel merkezimizin önerileri arasındadır. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda yapılması gereken bir düzenleme nedeniyle tutuklu yargılama yapılamamaktadır. Arkadaşlarımız saldırıya uğruyor ve saldırganların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Şiddet uygulayanlar mutlak suretle tutuklu yargılanmalıdır. Şiddeti önlemek için caydırıcı tedbirlerin hayata geçmesi gerekmektedir. Sendikamızın diğer bir öneriside sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların, Sosyal Güvenlik Kurumu haklarından 6 ay boyunca faydalanamamalarıdır. Sağlık Sen olarak bu konunun da takipçisiyiz. Sağlık Sen olarak sadece sağlık çalışanlarının gündemini değil ülke gündemini de yakından takip etmekteyiz. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda da, 15 temmuzda da hep ülkemizin menfaatleri yanında olduk. Yerli ve milli duruşumuzla emeğin üzerindeki ideolojik prangaların ve vesayetçi duruşun karşısında olduk. Her yıl olduğu gibi bu yılda ülke genelinde ve ilimizde genel yetkili sendika olmamızda emeği geçen, sendikamıza gönül veren tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza, yönetim kurulu üyelerime ,  işyeri ve ilçe temsilcilerime teşekkürü bir borç bilir saygılar sunarım” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x