Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Sağlıkçılar Viyana’dan döndü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AVUSTURYA HAREKETLİLİK FAALİYETİ VE KURS PROGRAMI TAMAMLANDI

Sağlıkçılar Viyana’dan döndü
Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülmekte olan “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması” projesi kapsamında planlanan ikinci hareketlilik faaliyeti, Avusturya Viyana şehrinde başarı ile tamamlandı.

AVUSTURYA DA SAĞLIK SİSTEMİ
Avusturya Viyana’ da hizmet vermekte olan Türk Aile Hekimi Dr. Turgay Taşkıran Gruppenpraxis für Allgemeinmedizin kuruluşu ortaklığında düzenlenen 10 günlük yapılandırılmış kurs faaliyetinde Avusturya sağlık sisteminden sağlık hizmetlerinin yapılanmasına, koruyucu sağlık hizmetleri sunumundan projenin  ana konusu olan halk sağlığı eğitimleri ve sağlık okuryazarlığının arttırılmasına yönelik faaliyetlere kadar birçok konuda bilgi verildi.

EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ALDILAR
Alınan bilgilere ek olarak Viyana Belediye sarayında halka yönelik olarak düzenlenen “Romatizma “ konulu seminere katılım sağlayan katılımcı personeller burada düzenlenen bilgilendirme faaliyetlerine ilişkin gözlem şansı yakaladılar. 12 gün süren hareketlilik faaliyeti çerçevesinde düzenlenen eğitim programlarının yanında çeşitli kültürel, sanatsal ve tarihi içerikli etkinliklere katılan katılımcılarımız hareketlilik faaliyeti sonunda Europass Hareketlilik belgesi ve kurs sertifikalarını Dr. Turgay Taşkıran’dan aldılar.

SAĞLIK OKURYAZARLIĞININ ARTTIRILMASI
AB Erasmus + Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeli Hareketliliği projeleri kapsmında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında desteklenen “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması” projesi böylelikle yurt dışı eğitim faaliyetlerini başarı ile tamamlamış olup  proje faaliyetleri yaygınlaştırma süreci sonucunda tamamlandı.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x