Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sağlıkla oynatmayız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafirik, Kurban Bayramı’nda ya da bayram sonrasında birçok kişinin ticari amaçla seyyar veya sabit olarak kıyma çekimi ve et parçalama işlemi yaptığını belirterek, sokak aralarında kıyma çekenlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

SAĞLIK AÇISINDAN ZARARLI

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafirik, Kurban Bayramı’nda ya da bayram sonrasında birçok kişinin ticari amaçla seyyar veya sabit olarak kıyma çekimi ve et parçalama işlemi yaptığına dikkat çekti. Hiçbir altyapısı olmayan bu tür yerlerde çekilen kıymaların ve parçalanan etlerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini aktaran Karafirik, “Kıyma makinesi bulunduran her yerden kıyma çekimi yapılmamalıdır. Bu tür yerlerde çekilen kıymalar, bakımı ve dezenfeksiyonu yapılmamış makinelerle yapıldığından sağlık açısından sorun meydana getirebilir.” uyarısında bulundu.

 

KASAPLAR TERCİH EDİLSİN

Kasaplar olarak bu konuda tedirgin olduklarını ifade eden Karafirik, sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için konusunda uzman olan kasapların tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sokak aralarındaki geçici olarak çalışanlara kıyma çektirilmemesi gerektiğini bildiren Karafirik, tedbir alınması konusunda gerekli yerlerle irtibata geçtiklerini söyledi. Etlerin parçalanması, kuşbaşı ve kıyma haline getirilmesi, sağlık açısından hassas bir konu olduğunu açıklayan Karafirik, “Vatandaşlar ucuz diye sokak aralarında kıyma çekenleri tercih etmesinler. Bu tür yerlerden kıyma çektirenler, aynı kıymayı tekrar kasaplara getirerek ikinci bir ücret ödüyorlar. Bunun yaşanmaması için sadece kasaplar tercih edilmelidir.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x