Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sağlıklı olmak herkesin hakkıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlıklı olmak herkesin hakkıdır

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarih olduğunu kaydetti.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerde çalışan başta engelli personel olmak üzere tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Güngüneş “Etkin tıbbi bakım hizmetinin devlet tarafından güvence altına alınması sağlanmış olup engellilerin kendi kendine yeterli ve işlevsel bireyler haline gelebilmesi konusunda oldukça iyi düzeylere ulaşılmıştır. Bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programları ve kurumları artırılmış, özellikle araç ve gereçlerinin temin edilmesine öncelik verilmiştir.”

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bu anlamda geliştirilmeye devam edilen sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki politikalarla engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olması sağlanmaya başlanmıştır. Engelli kişilerin sağlık sorunlarına çözüm üretilmesi ve rehabilitasyon programlarının başarı ile gerçekleştirilmesi noktasında sağlık çalışanlarımızın da önemli görevler üstlendikleri görülmektedir. Koruyucu önlemler konusunda ailelerin bilgilendirilmesi, yeni doğan çocukların gelişiminin incelenmesi, genetik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmesi sağlık çalışanlarımızın verdiği önemli hizmetlerden bazılarıdır. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sağlık sorunlarını çözmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x