Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlıkSiyaset

Sağlıklı Toplum Engelsiz Yaşam

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen’in öncülük ettiği ‘Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi ve Engelli Polikliniği’ Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in katılımıyla Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde hizmete açıldı.

Hizmetlerin açılışı gerçekleştirildi

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in katıldığı törenle açılışı yapılan “Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi” ile birlikte özel “engelli polikliniği”, engelli yakınlarının sağlık hizmetlerinden öncelikli faydalanmasına imkan sağlayan “engelli yakını öncelikli muayene kartı” ve engellilerin hastaneye gelmeden okulunda “engelli raporu” alabilmesini temin eden bir dizi hizmetin startı verildi.  Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen’in, engelli aileleri ve eğitim kurumları ile gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda somutlaşan projelerin başında gelen ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kurulan “Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi”nin yanı sıra sadece engelli muayenesi için düzenlenen engelli polikliniğinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Engelli ve yakınlarına sağlıkta öncelik sağladık

Söz konusu hizmetlerin açılış töreninde konuşan İl Başkanı Nuh Dağdelen, “Biz sürekli sahadayız ve çalışıyoruz.  Bundan yaklaşık bir ay önce çocuklarımızın anneleri bizleri ziyarete geldiler. Bir takım problemlerini de bizlere bildirdiler. Bir annemiz bize bir şey söyledi. ‘-Ben kanser hastasıyım. Işın tedavisi almam gerekiyor. Engelli bir yavrum var. Onu bırakamadım, tedavi olmaya gidemiyorum.” dedi. Doğrusu ben bundan çok etkilendim ve daha sonra engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek noktasında, problemlerin tespiti noktasında çalıştık. Esasen çokta zor olmadığını gördüğümüz, takip ettiğimiz zaman çok rahat çözülebileceğini tespit ettik.  Allah razı olsun hükümetimizden, Sağlık Bakanlığımızdan, buradaki il müdürümüzden, valimizden, vekillerimizden, belediye başkanlarımızdan. Oturup istişare ederek bir takım düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemelerden bir tanesi de evde engellisi olup muayene için öncelik isteyen ailelerimizin talepleriydi.  Buradan çıkarak engelli yakınlarının sağlıkta öncelikli muayene olmalarını gerçekleştirmek için kart çıkartalım dedik. Bu kartı gösterdiklerinde öncelikli olarak muayene olsunlar, diyerek bu sorunu çözmüş olduk.”dedi.

Sağlık hizmetlerinde zorluk yaşamayacaklar

Açılışı yapılan hizmetler hakkında bilgiler sunan Sağlık İl Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, “Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın da sağlık hizmetinden yararlanırken yaşadıkları zorlukları en aza indirmek için Yüksek İhtisas Hastanemiz bünyesinde Yaşlı ve Engelli Refakat Birimi oluşturduk. Bu alanda dinlenme alanı, kütüphane, engelli akülü araç şarj alanı, televizyon izleme alanı oluşturduk. Engelli ve yakınları için muayene öncelik kartı bastırdık ve muayene de öncelik anlamında mağduriyetlerini giderdik. Bu alanda 7 personelimizi görevlendirdik. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Engelli Polikliniği oluşturduk. Engelli çocuklarımıza evde sağlık hizmeti alanında öncelik verdik. Bu kapsamda personel görevlendirmesi yaptık. Bu birimlerimiz nasıl çalışacak kısaca ondan bahsetmek istiyorum Yaşlı ve Engelli bir vatandaşımız sağlık sorunu için hastanemize başvurduğu andan itibaren Yaşlı ve Engelli Refakat birimimiz devreye girerek burada görevli personellerimiz polikliniğe kayıt yaptırılmasından muayene, tetkik ve tahlillerinin her aşamasında vatandaşımızın yanında bulunarak sağlık hizmetinden en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olunacaktır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Engelli Polikliniğimiz ise engelli bir çocuğumuz hastanemize başvuru yaptığı zaman poliklinikte görevli hasta kayıt personeli tarafından kaydı alınacak ilgili çocuk doktorumuz tarafından muayenesi bu poliklinikte gerçekleştirilecek burada hem çocuğumuzun sıra bekleyerek olumsuz etkilenmesini önlemiş hem de ailesinin birazda olsa stres sıkıntısının azaltılmasına yardımcı olmak hedeflenmektedir.”ifadelerinde bulundu.

Şehrimizin en iyi yatırım alması amacıyla çalışma sergiliyoruz

AK Parti Milletvekilleri Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir de Kırıkkale’nin sağlık alanında önemli bir il olduğunu belirttiler. Öztürk, “Bizler Kırıkkale’nin milletvekilleri olarak şehrimizin en iyi yatırım alması amacıyla çalışma sergiliyoruz. Hastanemizde birkaç eksikliklerimiz var. Bu araç eksikliklerimizin de sizler sayesinde giderilmesini talep ediyoruz” dedi. Demir ise; Engelli ve Yaşlı Refakat Biriminin çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu güzel millete daha iyilerini ve güzellerini sunacağız

Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, engelleri aştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu sadece bizim söylemiş olduğumuz başarı değil. Dünyanın bizi takdir etmesiyle oluyor. Her gün komşu ve çevre ülkelerden ziyaret ediyorlar. ‘Bu mucizeyi nasıl gerçekleştirdiniz’ diye soruyorlar. Bundan 17 yıl evvel Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu çalışmalar başladı. Bugünlere geldik. Bu da bize yetmiyor. İnşallah daha iyilerini ve güzellerini bu güzel millete sunacağız. Artık engelli ve özel çocukları olan ailelerimiz, hastaneye geldiği zaman numara almalarına ve beklemelerine ihtiyaç kalmadan sıkıntısız bir şekilde onların engellerini de ortadan kaldırarak bu işlemi yapmış olacağız. Hedefimiz, hastanelerin hem fiziki hem de teknolojik ortamlarını daha iyiye getirmektir” diye konuştu.

İş adamlarından engellilere anlamlı destek

Protokol konuşmalarının ardından özel öğrencilerin gösterileri sahne aldı ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ve İl Başkanı Nuh Dağdelen, engelli yakınlarına öncelikli muayene kartlarını teslim ettiler. Törenin sonunda Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi ile birlikte özel engelli polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi. Törende ayrıca Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kırıkkaleli işadamları Ali Rıza Kocaman ve Recep Uzelli’nin katkıları ile alınan araç, Mehmet Işıtan Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu, Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Okulu, Kırıkkale Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ve Kırıkkale Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli çocuklar ve gençlerin kullanımına verildi. Açılış törenlerinin ardından Mehmet Işıtan Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, burada özel öğrencilerle bir araya geldi. Öğütken burada okul bahçesinde akülü araçla tur atarak anahtarını öğrencilere teslim etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x