Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

Şampiyonluğa ‘1’ bir ilerliyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Kırıkkalespor kendi evinde ağırladığı Çankırı Belediyesi Gençlik Kulübü’nü 1-0 yenerek, galibiyet serisine devam etti. Üst üste 4. galibiyetini alan Kırıkkalespor, iyi savunma kurgusunu bu maçta da devam ettirdi. Maçın tek sayısını 83. dakikada Kırıkkalesporlu Adem Ercan kaydetti. Kırıkalespor bu sezon tüm maçlarını 1 fark üstünlükle kazandı.

 

MAÇIN ÖZETİ

İlk yarıya baskılı bir oyun anlayışı ile oyuna başlayan Kırıkkalespor, dakika 7’de mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Kırıkkalesporlu Muhammet sağdan yaptığı ortaya uçarak kafa vuran Ferdi, kaleciyi geçemedi. Ferdi, yüzde yüzlük gol pozisyondan yararlanamadı. Dakika 33’te yine sahneye çıkan Ferdi, soldan gelen ortaya vurduğu kafa topunu Çankırısporlu kaleci Selahattin kornere çeldi. 38. dakikada Kırıkalesporlu Ferdi, ceza yayı ön çizgisinde topu Bahriye bıraktı. Bahri çektiği şutta çerçeveyi bulamadı. 42. dakika da Kırıkkalesporlu Uğur, çektiği şutta Çankırıspor defansı topu çizgiden çıkardı. İlk yarı 0-0’lık skorla berabere tamamlandı.

 

KALE İKİNCİ YARINA TEMKİNLİ BAŞLADI

İkinci yarıya daha temkinli başlayan Kırıkkalespor savunma düzenini bozmadı. Daha çok topu rakip üzerine oynayan Kırıkkalespor ikinci yarıdaki ilk atağını 58. dakika yakaladı. Kırıkkalesporlu Uğur’un ortasına kafa vuran Veysi’nin şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi. 75. dakikalara kadar orta saha mücadelesi ile geçen maçta, Kırıkkalespor bu dakikadan itibaren rakibin üstüne yüklenmeye başladı. Kırıkkalespor’da Bahri ve Muhammet’in yerine oyuna giren Ömer ve Mehmet değişikliği takıma üstünlük sağladı. Kırıkalespor, atak üstüne atak yaparken, goller de bir bir kaçtı. Tribünde taraftar golü beklerken, dakika 82’de sağ çaprazdan Ömer Sunar’ın ortasına kafa vuran Kırıkkalesporlu Ferdi, adeta saç baş yoldurdu.

Ferdi’nin kafa vuruşunu 90 çatalından çıkarmayı başaran  Çankırıspor kalecisi Selehattin, adeta panter gibi uçtu. Pozisyon sonrası korner kazanan Kırıkkalespor, bu fırsatı iyi değerlendirdi. 83. dakikada sağ kanattan kullanılan kornere ön direkte kafa vuran Kırıkkalesporlu Adem, topu ağlara gönderdi. Golden sonra bayram sevinci yaşayan tribünler, derin bir nefes aldı. Kırıkalesporlu oyuncular oyunda üstünlüğü ele geçirice, zaman zaman oyunu soğutmak adına yavaş hareketlerde bulundular. Maç bu skorla tamamlanırken, rakip takımın Teknik Antrenör Şenol Kıyak, Kırıkkalesporlu taraftarı galeyana getirmek için çirkef hareketlerde bulundu. Neyse ki maç herhangi bir olay çıkmadan tamamlandı.

 

STAT: Kırıkkale Fikret Karabudak

HAKEMLER: Murat Akbaş, Hakan Karataş, Soner Bingöl

MKE KIRIKKALESPOR: Kadir Kürşat DUYDU, Murat ŞAHİN, Yasin KAPUCU, Adem ERCAN, Engin AKBAŞ, Veysi DURMAZ, Osman İNCİ(Dk. 80 Cansın Denizli ), Muhammet Ali KIZILKAYA(DK. 78 Mehmet Kahveci), Ferdi KÖSEM, Uğur KÜTÜK, Bahri ARSLANLI(Dk. 60 Ömer Sunar)

T.ANTRENÖR: Hasan Erkin ŞİMŞİR

ÇANKIRI BLD. GENÇLİK KULÜBÜ: Selahattin MUTLU,Melik Sermet KAYAŞ, Ahmet KARAKAYA, Doğukan ÖZMEN, Erkan AGCA, Bahadır CAN, Abdurrahman Veli AKÇA, Bilal GÜNDOĞAN(Ahmet Eskisucu), Osman Talha KOTARAN, Fatih MERCAN(Enes Sevimli), Boua KOUROUMA

T.ANTRENÖR: Şenol KIYAK

SARI KARTLAR: Cansın(Kırıkkale), Bilal, Metin(Çankırı)

GOLLER: Dk. 83 Adem Ercan

 

 

TOPLU SONUÇLAR

Hacılar Erciyes 0 – 1 Yeşil Kırşehirspor

Yozgatspor 1959 FK 1 – 2 Yeni Altındağ

Kazan Belediyespor 3 – 0 Sivas Emniyetsporgücü

Türk Metal Kırıkkale 1 – 0 Çankırı Bld GK

Nevşehirspor GK 3 – 0 Azatlıspor

Kayseri Şekerspor 3 – 2 Kayseri Yolspor

 

 

Haber – Yorum: Kadir Yahşi

Fotoğraflar: Mehmet Akif Köksal

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu