Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

SANAL İKAMETGAHA 963 TL CEZA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte veliler çocuklarını daha iyi okullara yazdırabilmek için mücadele ediyorlar.
MERKEZİ OKULLAR TERCİH EDİLİYOR
Çeşitli nedenlerden dolayı velisi oldukları öğrencilerin daha iyi okullarda eğitim görmesi adına çalışan veliler, çocuklarının daha iyi eğitim alabilmeleri için merkezi okulları tercih ediyorlar. Veliler tarafından en çok Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk İlk Öğretim Okulu tercih edilirken veliler çocuklarını bu okullara yazdırabilmek için her yolu deniyorlar.
İKAMETGÂH ŞARTI
Okullar yalnızca çevre mahallelerde ki öğrencileri kayıt ederken veliler çocuklarını yazdırmak için her yolu deniyorlar. Çocuklarının ikametgah adreslerini, beğendikleri okulun alanı olan mahallelerde ki tanıdıklarının evlerine taşıyan veliler, çocuklarının iyi bir eğitim alması için bunu yaptıklarını savunuyorlar. Bir veli “Evet yaptığımız iyi bir şey değil usulsüzlük ancak okulların yaptığı da doğru değil. Çocuklarımızın eğitim haklarına engel oluyorlar. Nasıl istediğin doktora tedavi olabiliyorsan aynı şekilde çocuğunun istediğin öğretmen tarafından eğitim almasına müsaade edeceksin. Bie insan çocukları için yaşar, çocuklarının iyi bir eğitim alması, iyi bir kariyer yapması için mücadele eder. Şimdi Atatürk İlk Öğretim Okulunda iyi öğretmen var, aldığı çocuğu 2 ayda okumayı söktürüyor, falanca okulda öğretmen var 1. Sınıfı bitirip sınıfında okumayı söken bir öğrenci yok. Hadi biri okumayı öğrenemedi hepsini geri zekâlı bu çocukların yoksa öğretmen mi sorun?” ifadelerini kullanarak sistemi eleştirdi.
YALAN İKAMETGAH GÖSTERMEK SUÇ
Çocuklarını daha kaliteli okullara kayıt ettirebilmek için sanal olarak adres kaydını değiştiren veliler, Nüfus Müdürlüğü tarafından sıkı takibe alındı.Yeni eğitim dönemi başlamadan, yanlış adresle okullara kayıt yaptıran veliler için cezai işlem uygulanacağını duyuran Nüfus Müdürlükleri, konu ile ilgili uyarı yazıları da astı. Asılan uyarı yazısında, “Okul kaydı için başka adres beyan edenlere, araştırma sonucuna göre 963 TL idari para cezası uygulanacaktır” denildi. Nüfus Müdürlükleri’nden alınan bilgilere göre, yanlış adres beyanında bulunan vatandaşlara, araştırma sonucuna göre 963 TL idari para cezası kesilecek ve kişiye tebliğ edilecek. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapılırsa, indirim uygulanacak.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x