Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

Sandık önümüze gelecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, 2013 Yılı Çalışma Toplantısı’nda emeklilere önemli tavsiyelerde bulundu. Emeklilere reva görülen haksızlıklara hep birlikte karşı duracaklarını ifade eden Keskin, “Bizim değerimizi, şehre olan katkılarımızı herkes bilecek. 51 bin üyemiz var ve yakında sandık önümüze gelecek” dedi.

‘ORTAK HAREKET ETMELİYİZ’Sandık önümüze gelecek - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

2013 Yılı Tanışma Toplantısı’nın sunumunu yapan Dernek Şube Başkan Yardımcısı Zekeriya Aytekin emeklileri selamlayarak yaptığı konuşmada, “Sizler bu ülkenin gerçek akil adamlarısınız. Ülkeye yıllarca emeğinizle hizmet ettiniz ve hala ediyorsunuz. Sizlerin emeğini kimse görmezden gelmemeli. Bu nedenle akıllarımızı birleştirip, ortak hareket etmeliyiz” dedi.

‘NEDEN GELMİYORSUNUZ?’

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Dernek Şube Başkanı Basri Keskin ise, Kırıkkale’de 51 bin emeklinin bulunduğunu hatırlatarak, “Emeklilerimizde bireysel olarak hareket etmek gibi bir yanlış hareket var. Emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu sıkıntıya düştüğü zaman ne yapacağını bilmeden hareket ediyor. Derneğimiz neden var? Sizlerin sıkıntılarını çözmek için, emeklilerimize yapılan haksızlıklara karşı durmak için ve birlikte mücadele etmek için var. O yüzden bugün burada 51 bin emeklinin olmasa bile yüzde onunun burada olmasını isterdik” dedi.

‘DEĞERİMİZİ HERKES BİLECEK’

Keskin konuşmasına devamla, “Bizler altın yumurtlayan bir tavuğuz. Şehirde 52 bin küzür çalışan var ama 51 bin emekli var. Herkez öneminin ve gücünün farkı varmalı. Bireysel olarak değil, birlikte hareket edelim ki, bizim değirimizi herkes bilsin. Değerimizi başbakanda, başbakan yardımcıları da, vali de, belediye başkanı da bilecek. 51 bin üyemiz var ve yakında sandık önümüze gelecek” dedi.

‘KATKI PAYLARI ALINMAMALI’

Emeklilerin promosyon ısrarının süreceğini dile getiren Keskin, “Promosyonlarımızın ödenmesi Başbakanımızın dilinin altındadır. Verilsin dediği anda 1 maaş promosyon alacağız” dedi. Keskin siyasi iktidardan talep ettikleri konuları da şöyle sıraladı; “Emeklilerden katkı payının alınması emeklilere bir haksızlık olarak görülmektedir. Aldıkları aylıklarla güç yaşam koşulları ile ayakta durmaya çalışan emeklilerden muayene ücreti ve ilaç katkı payı alınmamalıdır.

‘DESTEK PRİMİ KALDIRILMALI’

Geçinemediği için çalışan, iş yeri açan emeklilerimizden alınan destek primi kaldırılmalıdır. Sosyal güvenlikten emekli olanlar arasındaki taban aylık oranları eşitlenmelidir. Taban aylıklar prim ödeme ve gün sayısına göre yapılmalıdır. Emekli maaşları en az açlık sınırı üzerinde olan 2 bin TL seviyesinde olmalıdır. Yürürlüğe giren intibak yasası eksik ve noksan olmuştur. 2 bin ile 2005 yılları arasında emekli olanlara da intibak uygulanması yapılmalıdır.

‘2,85’LİK ZAMMI KABUL ETMİYORUZ’

Çalışanlara bankalardan promosyon adı altında bir ödeme yapılmaktadır. Büyük bir kitleye sahip emeklilerimize de bu ödeme yapılması gerekmektedir. Bu konuda hükümeti göreve çağırıyoruz. 2014 yılı ilk 6 ay zammının 2,85 şeklinde verilmesi düşünülmektedir. Bu rakamı asla kabul etmiyoruz. Emeklinin yaşadığı enflasyona göre değerlendirilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Geçinemediği için bankalardan kredi alan emeklilerimizden dosya parasının alınmaması, bu güne kadar alınan dosya paralarının da iadesi gerekmektedir. Aksi takdirde toplu olarak hukuki yollara başvurarak hakkımızı arayacağız”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu