Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şap hastalığı pazarı kapattı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şap hastalığı pazarı kapattı

Kırıkkale’de çift tırnaklı hayvanlarda Şap Hastalığının tespit edilmesinin ardından Hayvan Pazarı kapatıldı. 10 gün daha kapalı kalacak olan Kırıkkale Hayvan Pazarının Şubat ayında yeniden açılması bekleniyor.

 

YAKIN İLLERDE DE TESPİT EDİLDİ

Kırıkkale’de büyükbaş ve küçük baş hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Halk arasında tabak hastalığı olarak bilinen, bütün çift tırnaklı hayvan türlerinde görülebilen bulaşıcı olan şap hastalığının daha fazla yaygınlaşmaması için Kırıkkale’de her hafta kurulan hayvan pazarı kapatıldı. Diğer taraftan Kırıkkale’nin yanı sıra bölgeye yakın Çorum, Çankırı, Yozgat, Amasya ve Samsun illerinde de şap hastalığı tespit edildiği, bu illerde de ikinci bir emre kadar hayvan pazarlarının kapatıldığı öğrenildi.

 

10 GÜN DAHA KAPALI KALACAK

Kırıkkale’de de şap hastalığına tedbir amaçlı olarak hayvan pazarının geçici süreyle kapatıldığını söyleyen yetkililer, İl Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu’nun kararı gereği tespit edilen şap hastalığı sebebiyle hastalığın yayılma zincirini kırmak ve olası salgınların önüne geçmek için hayvan pazarının kapatıldığı bildirdiler. Yetkililer yaklaşık 10 gün daha Kırıkkale hayvan pazarının kapalı kalacağını, şap hastalığı tehlikesinin ortadan kalkması durumunda hayvan pazarının yeniden açılacağını açıkladı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x