Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Sarıkamış için yürüdüler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sarıkamış için yürüdüler - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriSarıkamış için yürüdüler
Kırıkkale’de, Sarıkamış harekatının 100. yılı nedeniyle ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ anma etkinliği düzenlendi. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte şiirler okundu, dualar edildi.

1024 HATİM
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Kırıkkaleliler, Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 60 bi mehmetçik için anma programı düzenledi. İstiklal Marşı ve Kuran okunmasıyla başlayan etkinlikte, Sarıkamış şehitleri için indirilen 1024 hatimin duası İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapıldı. Fen Lisesi öğrencileri Bürşa Akpınar, Selin Küçük, Enes Musa Cilasun da ‘Sarıkamış’ta Yüz Yıl’ isimli şiirleri okudu.

“BU COĞRAFYA KOLAY KAZANILMADI”
Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, tarihimizde önemli bir yere sahip olan Sarıkamış harekatını anlatırken, “Bu Anadolu coğrafyası kolay kazanılmamıştır. Tarihimizde çok önemli zaferler elde edilmiştir. Bunların yanında unutulmayacak üzücü gelişmeler de yaşanmıştır. Niçin yaşanmıştır, Vatanın birliği bütünlüğü, bayrağın daima göklerde yücelmesi, ezanımızın susmaması için yaşanmıştır. Sarıkamış şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu anma törenleri şehitlerimiz için çok anlamlıdır. Şehitler şehit olurken hiçbir şekilde üzülmezler, şehitlerimiz unutuldukları zaman üzülürö diye konuştu.

Sarıkamış için yürüdüler - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri“BİRLİK VE KARDEŞLİK DERSİDİR”
Törende konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ise konuşmasında, 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber dağlarında 90 bin askerin milli mücadele adına, vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini söyledi. Ünlü, “Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Sarıkamış’ta şehit olanlar ‘Allah Allah’ nidalarıyla şehit oldu. Vatan ve millet sevgisiyle şehit oldu. Ülkemizin her yerinde bugün Sarıkamış şehitleri hatırlanıyor, onlar için dualar, mevlitler, hatimler okunuyor” diye konuştu.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu