Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Saygılı ve Dağdelen TOKİ Çalışmalarını inceledi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saygılı ve Dağdelen TOKİ Çalışmalarını inceledi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Emekliler Dernek Başkanı Zekeriya Aytekin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Emekliler için yapılan TOKİ inşaatını inceledi.

 

EMEĞİ ÇOK

Emekliler için Yuva Mahallesinde yapımına başlayan TOKİ inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emekliler için İlimiz Yuva Mahallesinde yapımına başlayan TOKİ hakkında firma yetkililerinden mevcut durum hakkında bilgi aldı. Emekliler Belediye Başkanı Saygılı’nın bu projede çok emeği geçtiğini belirterek, arsa tahsisi konusunda aldıkları hızlı yanıt için teşekkür etti. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İlimize ve Kırıkkaleli hemşerilerine bu projenin hayırlı olmasını dileyerek bir açıklama yaptı.

 

927 KONUT 2 CAMİ 3 AVM 1 OKUL

Saygılı “Kırıkkale Emekliler Derneği bir talepte bulundu bizden. Emeklilere dönük bir TOKİ yapılması konusunda. Hükümetimizin de zaten bu konuda ciddi çalışmaları var. Bu manada bizde yer temini ve yerin hazırlanması konusunda Emekliler derneğimizle birlikte top yekün Kırıkkale olarak hareket ettik. Çok hızlı bir süreç yaşanarak kısa süre öncede ihalesi tamamlandı. İhaleye alan firmamızda hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Dar gelirli emeklilerimizin konutları olsun istiyoruz. 927 Konut, 2 cami, 3 Alışveriş merkezi ve bir okulumuz var. Bir şehir kuruluyor buraya. Bizde Kırıkkalenin siyasileri olarak bu projeye destek olduk. İnşallah memleketimize hayırlı olur” dedi.

 

KAYITSIZ KALINAMAZ

Yürütülen proje hakkında Kırıkkale AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, “Biz bir emekli şehriyiz, Kırıkkale’de 50 bin civarında emeklimiz var. Ailelerini de göz önünde bulundurursak yaklaşık 100 bin insan ediyor. Yani merkezde yaşayan 190 bin nüfusun 100 bini emekli ailesi. Hal böyleyken emeklilerimizin bu taleplerine kayıtsız kalmak mümkün değildi. Böylelikle siyasetçilerimiz, başta hükümetimiz olmak üzere hızlı bir şekilde bu projenin gerçekleşmesi noktasında gerekli adımları attı.” şeklinde konuştu. Projeden konut sahibi olmayan ve gelir seviyesi hükümet tarafından belirlenmiş şartlara uyan emeklilerin yararlanacağını belirten TÜED Kırıkkale Şubesi Başkanı Zekeriya Aytekin, talebin yaklaşık 3 bin civarında olduğunu dile getirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x