Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Sayılı ülkeler arasındayız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmeleri devem ediyor. Bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir “Ak Parti iktidarlarında ülkemiz çağ atladı, gerek demokratikleşmede gerekse ekonomik gelişmelerde ülkemiz dünyanın sayılı ve saygın bir ülkesine hâline geldi” diye konuştu.

DEMİR BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE KONUŞTU
TBMM’de devem eden Bütçe görüşmelerinde AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir söz alarak konuşma yaptı. Demir konuşmasına geçtiğimiz gün Kırıkkale nüfusuna kayıtlı şehit İsa Nazım ve Şehit Özgür Mutlu’yu anarak başladı. Demir konuşmasında, “2017 yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın üçüncü turunda şahsım adına söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle yüce heyetinizi ve ekranları başında bizleri izleyen aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum. 2017 yılı bütçe görüşmelerinin ülkemize, milletimize, demokrasimize ve ekonomimize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum, 2017 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın hazırlanmasında emeği geçen başta Maliye Bakanımız olmak üzere Bakanlığın tüm mensuplarına, Plan ve Bütçe Komisyonunun Başkan ve üyelerine, tüm bakan ve milletvekili arkadaşlarıma, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum”

MİLETİMİZ DESTAN YAZDI
2002 yılından bugüne değin uygulamaya koyulan reformlar sayesinde ülkemiz ekonomisinin güçlü temellere dayalı sağlam bir ekonomi olduğu içinden geçtiğimiz bugünlerde bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Milletvekili Demir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sokağa çıkan milletimiz, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı göğsünü siper ederek ülkemizin bağımsızlığına, birliğine sahip çıkmıştır. 7’den 70’e milletimizin destansı girişimiyle püskürtülen, darbe girişiminde başarılı olamayan şer odakları, Türkiye aleyhine, özellikle ekonomik alanda birtakım girişimlerle operasyon yapmaya çalışıyorlar. 2002 yılından bugüne değin uygulamaya koyduğumuz reformlar sayesinde ülkemiz ekonomisinin güçlü temellere dayalı sağlam bir ekonomi olduğu içinden geçtiğimiz bugünlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır. 2008 yılındaki küresel krizi hafif atlatan ülkemiz, son zamanlardaki ekonomik hareketlenmeleri, kur dalgalanmalarını da hafif şekilde atlatacaktır. Ne Avrupa Birliği ne uluslararası derecelendirme kuruluşları ne başka bir örgütlenme bizim bu kutlu davada yürüyüşümüzü engelleyemeyecek, bu şer odakları diğer alanlarda başarılı olamadıkları gibi ekonomik alanda da başarılı olamayacaklar, bizi mağlup edemeyeceklerdir” diye konuştu.

MİLLETTEN YETKİ ALAN, MİLLETİN TA KENDİSİDİR
Demir yaptığı konuşmada ,”Daha önce denediler, başaramadılar çünkü milletine inanan bir liderimiz var, liderine güvenen de bir milletimiz var. Ne yapsalar boş, bu ülkeyi zafiyeti düşüremeyecekler, bu ülkeyi bölemeyecekler. Bu da böyle biline. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; on dört yıllık AK PARTİ iktidarlarında ülkemiz çağ atladı, gerek demokratikleşmede gerekse ekonomik gelişmelerde ülkemiz dünyanın sayılı ve saygın bir ülkesine hâline geldi. Sayın milletvekilleri, bu, hiç de kolay olmadı. Hafızamızı tazelersek: 27 Nisan e-muhtırasını yayınladılar. 363 kişilik AK PARTİ Grubuna Cumhurbaşkanını seçtirmemek için 367 garabetine imza attılar. Ak Parti’yi kapatma davası açtılar. Gezi ayaklanmasına kalkıştılar. 6-7 Ekimde haince milleti sokaklara çağırdılar. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular ama liderimizin cesaretiyle, milletimizin de büyük desteğiyle başaramadılar. Çünkü AK PARTİ, milletten yetki alan, milletin ta kendisidir” şeklinde konuştu

SAYILI ÜLKELER ARASINDAYIZ
Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “ 3 Kasım 2002’den önce ekonomik krizlerin yaşandığı, Anayasa kitapçıklarının havada uçuştuğu, IMF kapısında yatıp kalkan bir Türkiye’den IMF’ye borç veren, IMF’ye borcunu kuruşuna kadar ödeyen, katrilyonluk nemaları ödeyen, uzaya uydu gönderen, yerli savaş helikopterlerini üreten, yerli tankları üreten, ilk yerli savaş gemilerini yapan, ilimiz Kırıkkale’nin de gururla ürettiği, gururu olan millî piyade tüfeğini yapan, insansız hava araçlarını üreten, Marmaray’ı yapan, Avrasya Tüneli’ni yapan, havaalanları yapan, duble yollar yapan bir ülke hâline geldi. Ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinden biri hâline getiren liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bakanlıklarımızın ve ilgili bağlı kurumlarının 2017 bütçesinin hayırlı olmasını, bakanlıklarımızın daha nice günler hizmet vermesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x