Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKöşe YazılarıManşetSiyaset

SEÇİM ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Erken seçim olacak mı? Olmayacak mı? Ne zaman olacak? Gibi sorular sonunda yanıtını buldu. Önce MHP lideri Devlet Bahçeli dillendirdi, iktidardan anında yanıt buldu ve yoğun görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran’da seçim yapılabileceğini açıkladı. Bu karar gerek ana muhalefet partisi CHP, gerekse diğer partiler tarafından olumlu karşılandı. HDP oylamaya katılmasa da erken seçim önerisi 386 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Süreç şimdi başladı, 24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacak. Bu dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde uygulanacak hükümleri içeren anayasa değişikliği gereği 550 olan Milletvekili sayısı 600’e çıkartılmıştı. Milletvekili sayısı 600’e çıkartılsa da Kırıkkale’nin Milletvekili sayısında bir değişiklik olmadı. 2009’da Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde resmi gazetede yayımlanan kararla 4 olan milletvekili sayımız 3’e düşmüştü. Milletvekili sayısı 600’e çıkartılmasının ardından yapılan güncellemede bazı illerin Milletvekili sayısı değişse de Kırıkkale’nin Milletvekili sayısı 3’te kalmıştı. Haziran seçimleriyle Kırıkkale olarak TBMM’ye yine 3 tane vekil göndereceğiz.

Bugün itibariyle Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine 60 gün var. Bazıları bu sürenin kısalığından yakınabilir, ama şunu unutmamak gerekir. Eski günler gibi 6-7 ay veya 1 yıl gibi süreler geride kalmalı. Ülke bütün enerjisini seçimlere harcamamalı. Seçim sürecinde bütün yatırımların durduğuna, büyük bir boşluk olduğuna, yatırımcının önünü göremediği için yatırımdan kaçındığına, geçtiğimiz dönemlerde çok şahit olduk. Partiler niçin var? Önceden hazırlığını yapmalı ve süreci hızlandırmalı. Artık iletişim çağında yaşıyoruz. TV, Internet, Telefon, ulusal ve yerel gazeteler, radyolar seçmene en kolay ulaşım araçlarının bazıları. Adaylar kendilerini bu süre zarfında kolaylıkla tanıtabilir.

Son zamanlarda yaşanan gelişmeler bu seçim sürecinin farklı geçeceğini ortaya koyuyor. Yani tüm partiler için genelde de, yerelde de seçim çantada keklik değil. Kırıkkaleli seçmen adaylarını büyük bir merakla bekliyor. Kırıkkale’de Ak Parti, CHP, MHP, SP ve İyi Parti teşkilatlarında hareketlilik gözleniyor. Adayların belirlenmesi noktasında sıkı bir çalışmanın başladığını görüyoruz. Aday adayları genel merkezlerin kapılarını aşındırırken, bazı partilerde geçmişte siyaset yapmış isimlerin üzerinde duruyor. Gerek Kırıkkale’de bölgeler dengesini koruyarak belirlenecek adaylar, gerekse parti genel başkanlarının performansı seçimin en belirleyici noktası olacak.

Aday adaylık sürecinde tanıdık simaların yanında yeni isimleri de görüyoruz. Bu seçimde de çantacı adaya karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bir Kırıkkaleli seçmen olarak temennim şehrimizi yakından tanıyan, bizimle aynı havayı teneffüs eden, sorunları bilen ve bizimle o sorunları yaşayan adayların milletvekilliği için yarışması en büyük temennimiz. 24 Haziran seçimlerinin öncelikle ülkemize, Kırıkkale’mize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şimdiden Milletvekili aday adaylarına başarılar diliyorum.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x