Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Seçime YGS arası verilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ölçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderdiği yazı ile 23 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sırasında seçim mitingi ve sesli duyuru yapılmamasının sağlanmasını istedi. Konuyu görüşen YSK, sınavın önemini göz önünde bulundurarak, konunun İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi.

YAZI GÖNDERİLDİ

ÖSYM tarafından 23 Mart’ta yapılacak YGS sırasında öğrencilerin rahatsız olmaması için Yüksek Seçim Kurulu’na bir yazı gönderildi. Sınavın yapılacağı 08.00 – 13.00 saatleri arasında seçim mitingi ve bu saatler arasında sınava girecek adayları rahatsız edecek sesli duyuru yapılmamasının sağlanmasına yönelik bilgilendirme ilgili makamlardan istendi. Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’ndan bir açıklama yapıldı. 30 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminin başlangıç tarihi 1 Ocak Çarşamba, seçim propagandasının başlangıç tarihi ise 20 Mart Perşembe günü olduğu ifade edildi.

KARAR İLÇE KURULLARINDA

Kurum, kanunun açık yerlerde propaganda başlıklı ve hoparlörle propaganda başlıklı maddelerdeki hükümlerin dikkate alınması gerektiği bildirilen YSK açıklamasında, “Propagandaya ilişkin düzenleme yapma, yetkili ilçe seçim kurullarına ait olup, 23 Mart tarihinde yapılacak YGS’nin önemi de göz önünde bulundurularak konunun İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine karar verildi.” denildi. YSK, il ve ilçe seçim kurullarının konuyla ilgili kararlarını da iletmesini istedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu