Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

‘Seçimi rakipsiz kazanacağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi (SP) Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz gazetemizi ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz seçimlerde kazanan ama kaybettirilen bir aday olduğunu ifade eden Yılmaz, “Vatandaşlarımız siyasi manevralarla kaybettiğimiz seçimi bu kez kazandırmak ve elimizden alınan hakkımızı geri vermek için birleştiler. Seçimi rakipsiz olarak kazacağız” dedi.

‘SEÇİM BÜROSUNU AÇIYORUZ’‘Seçimi rakipsiz kazanacağız’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, Karargah Başkanı Veysel Kutluca ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Yılmaz, “Sandık görevlilerini tamamladık. Önümüzdeki Cumartesi günü saat 12.30’da seçim büromuzun açılışı var. Komite çalışmaları tamamlandı. Zaten belli bir alt yapımız vardı. Bu konuda sıkıntı yaşamadık. Yanımızda güçlü bir teşkilat var. Profesyonel bir ekibimiz var. Halkımızın zaten bize teveccühleri vardı. Şuan o teveccüh hat safhada artıyor” dedi.

‘TEMENNİ DEĞİL İNANIYORUZ’‘Seçimi rakipsiz kazanacağız’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Saadet Partisi’nin önemli bir teşkilata sahip olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Biz ‘Kazanacağız’ derken temenni de bulunmuyoruz. İnsanlar inansa da inanmasa da ‘Kazanacağız’ diyebilir. Biz inanarak, ‘Kazanacağız’ diyoruz. Buna yürekten inanıyoruz. Teşkilatı güçlü olan bir parti ile seçime giriyorum. İki güç birleşmiş oldu. Seçimleri rakipsiz olarak tamamlayacağız. Yıllardan beri hizmete taliptik. Allah nasip eder de göreve gelirsek, yıllardır hizmete talip olan bizler, hizmet bekleyen insanlarımızla birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘İLGİDEN SOKAKTA YÜRÜYEMİYORUZ’
Az bir farklı kaybettiği 2009 Yerel Seçimleri ile şuan ki hava arasında büyük farklar olduğunu ifade eden Yılmaz, “Geçtiğimiz seçimlerde yine güçlü bir ekiple yola çıkmıştık. O seçimde bize oy vermeyenler, şimdi bizim yanımızda. O seçimde siyasi manevralar yapıldı. AKP’nin bir rüzgarı vardı. O seçimde kazanan ama kaybettirilen bizlerdik. Kısacası dezavantajlar avantaja dönüştü. Şimdi insanlar bizim hakkımızı vermek için birleşti. Kamuoyu ve sokaklar bizi istiyor. Öyleki sokağa çıktığımız zaman vatandaşlarımızın ilgisinden yürüyemiyoruz. Bu gerçekten gurur verici bir şey.

‘SAVURGANLIK BELEDİYEYİ BORÇLANDIRIYOR’
Kırıkkale Belediyesi’nin borçları hakkında da bilgi edindiklerini, gelir ve gider işleyişlerini çok yakından takip ettiklerini ifade eden Yılmaz, borçların savurganlıkları bitirerek, bitirileceğini açıkladı. ‘Her yiğidin bir yoğurt yeyiş şekli vardır’ deyimini hatırlatarak, “Kaçağı önlersen, savurganlıkların önüne geçersen, 1 liralık işi 5 liraya yaptırmazsan borçlanmazsın. Bu borçlar da işi bilmemekten kaynaklanıyor. Bugün arıtma tesisisin elektriği ve bakımı için yüksek meblağlardan bahsediliyor. Biz bunların tamamının hesabını yaptık. Bu giderler sistemle hafifletilecektir.

‘ARITMA TESİSİNİ ÇALIŞTIRACAĞIZ’
Arıtma tesisi çalıştırılamıyor. Teknik bir ekibin olmayışı ve yüksek maaliyeti nedeniyle sıkıntı yaratıyor. Bakımı için 500 bin liralık, elektriği için ise 600 bin liralık bir giderden bahsediliyor. Alternatif enerji projelerini hayata geçirmek gerekiyor. Biz Kızılırmak üzerine kurulabilecek bir santralin projesini araştırıyoruz. Rüzgar ölçümleri yaptırıyoruz. O arıtma tesisi çalıştırılmalı ve biz bunu en az giderle başaracağız.

‘BELEDİYENİN YÜKSEK GİDERİ YOK’
Öte yandan çöp işine yine 800 bin liralık bir giderden bahsediliyor. Par bahçelere yine yüksek bir gederden bahsediliyor. Bunlar tam olarak net bilgiler değil. Ancak giderlerin tamamı birleşince ortaya büyük bir savurganlık olduğu gerçeği çıkıyor. Belediyemizin zaten çok yüksek bir gideri yok. Bütçesi rahat bir şekilde giderleri karşılayıp, şehrin marka bir şehir olmasına yetecek düzeyde.  Biz kazanacağımıza inandığımız için tüm bu olumlu ve olumsuz yönleri araştırıyoruz ve her birine daha uygun ve belediyeyi rahata eriştirecek projeler üretiyoruz” dedi.

‘DAHA SUYU ÇÖPÜ HALLEDEMEDİK’
Yılmaz şöyle devam etti; “Şöyle projelerim var böyle projelerim var demekle olmuyor. Projenin gerçekleşme yüzdesi, geliri ve gideri iyi hesaplanmalı. Projenin şehre getirileri ne olacak buna çok iyi bakılmalı. Kırıkkale daha belli başlı klasik sıkıntılarını atlatamadı. Biz daha suyu, çöpü ve yolu çözüme eriştiremeyen bir şehriz. Çevrenize bakın bütün şehirler bu sıkıntıları atlatmış ve belediyeleri şehrinde yaşayan insanlara kaliteli bir yaşam sunmak için büyük projeler üretiyor ve hayata geçiriyor”

‘GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI’
İl Başkanı Faruk Vurgun ise, Yılmaz’ın partilerine büyük bir güç kazandırdığını ifade ederek, “Biz sadece seçimle çalışan, teşkilatlarını seçim sürecinde aktifleştiren bir parti değiliz. Her zaman istişare toplantıları yapan, ülke gündemine göre faaliyetler düzenleyen, teşkilatlanma çalışmalarını yıl boyunca devam ettiren bir partiyiz. Seçime hazır bir teşkilatımız vardı. Yılmaz’ın katılımı gücümüze güç kattı. Allah nasip ederse bu gücümüz bize seçimi kazandıracak ve hizmet görevi verecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
10 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
fatih can
fatih can
17 Ocak 2014 08:58

Mehmet Demir nezaman saadete katılacak Mahir Bey…?sesi soluğu çıkmıyor hiç…

mehmet kale
mehmet kale
12 Ocak 2014 00:20

Mahir yılmaz gitsin kırşehiri yönetsin memleketimizi bu memleketin adamı yönetsin isteriz.

yunus
yunus
Reply to  mehmet kale
19 Ocak 2014 23:07

mahir yılmaz ilkokuldan beri kırıkkalede ikamet etmektedir. Kırıkkalede ekmeğini kazanıp kırıkkaleliye iş vermektedir. Parayı toplayıp da gidip şehir dışında yatırım yapmadı millet gibi seçimde ortaya çıkıp da sonra ortadan kaybolmadı bu adam bir gün dükkanımızın önünden selamsız geçmedi. Belki kırıkkalelilik politikası yapan arkadaşlar bu kadar süre kırıkkalede yaşamamıştır ve bilmiyorlardır ki kırşehirin kırıkkalenin toprağı sonradan ayrılmıştır. Memleketçiliğe Allah rızası için girmeyelim. Şaibesiz dürüst kadir kıymet bilen insana hakkını verelim. Allah hepinizden razı olsun. Saygılar sunarım

Hamza
Hamza
6 Ocak 2014 18:32

Belediyeye Mahir başkan yakışır.Saadet %32-33

Ahmet
Ahmet
5 Ocak 2014 21:35

Evet Keskinlinin, bahşılının yahşihanlının sulakyurtlunun hacılarlının çelebilinin Delicelinin keskinlinin kılıçlarlının Karakeçilinin balışeyhlinin, karacalının,yozgatlının çorumlunun kayserilinin kırşehirlinin çankırılının, kaleciklinin, sivaslının ve daha sayamadığımız ama Kırıkkalede yaşayıp kendini Kırıkkaleli hisseden herkesin ayrımcılık yapmadan yanında olduğu aday. Eğer Kırıkkalede herkesi tanıyorsanız seçim bürosu açılışında katılımcılara bir bakın derim. Saygılarımla.

yunus
yunus
5 Ocak 2014 03:41

yok bilemediniz 100.000 keskinli var hepsi de tek bi yere oy verecek 🙂 arkadaşım allah aşkına yapmayın adam her kesimin adayı yanında dünya kadar keskinli oralı buralı var karalayamıyorsanız uğraşmayın. Adam bi başarı hikayesi yazıyor ki herkes bunun içinde yer almak istiyor. İnsanlar kapısından kovuldukları başkan değil kapıya kadar kendilerini seçim döneminde veya normal zamanda uğurlayan başkan arıyorlar. Bugünkü kalabalıktaki coşkuyu kimileri para dağıtarak kimileri milliyetçi duygulardan dem vurarak toplamaya çalışıyorlar. İlçelerle birlikte Allah var 10 da 1 ini topluyorlar. Gözünüzü açın ekmeği yenip suyu içilecek adamı destekleyin…

Ahmet
Ahmet
4 Ocak 2014 16:48

Kazana Kırıkkale olacak, Saadet olacak inşallah

sinan
sinan
Reply to  Ahmet
4 Ocak 2014 22:01

SEN BUNA INANIYORSUN YANI KIRIKKALEDE 50000 KESKINLI VARKEN HALA SAADET ALACAK DIYOSUNUZ :))))

Başa dön tuşu