Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehit Annesi idam istiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ne düzenlenen saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Hakan Yorulmaz’ın annesi Hamide Yorulmaz, doğum gününde evladını şehit edenlerin idamını istiyor.

 

UMUDUM KESİLDİ

15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarını anlatan anne Yorulmaz, o gün mesai bittikten sonra oğlunun Ankara’daki evine döndüğünü ancak olaylar başlayınca evde kahvesini yarım bırakıp göreve gittiğini söyledi. Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ne bomba atıldığını televizyondan öğrendiğini ve içine bir ateş düştüğünü belirten Yorulmaz, şöyle konuştu: “Oğlumdan ayrılalı bir yıl geçti, sanki bir yıl değil yüz yıl geçmiş gibi. Hayatım ağlamakla geçiyor. Özlemi çok, çok özledim yavrumu. Mezarını yaptık. 1988 yılında 15 Temmuz Cuma günü saat 11.45 gibi cuma selaları veriliyordu oğlum doğmuştu. O hain gece evladımın doğum günüydü. Televizyonda, özel harekatı bombaladılar altyazısını gördüm. Babası Cumhuriyet Meydanı’na gitmişti. Oğlumu telefonumun şarjı bitene kadar aradım ama açmadı. Her zaman bana dönerdi. İçime bir sızı düştü. Umudum kesildi, içerim yanmaya, her yerim titremeye başladı. Hissettim evladımın şehit olduğunu.”

 

İNSAN KENDİ VATANINA BUNU YAPAR MI?

15 Temmuz’da oğlunun doğum günü olduğunu hatırlatan anne Yorulmaz, “Doğum günü geldi bir yandan, ölüm yıl dönümü geldi bir yandan ne yapacağımızı şaşırdım. Artık dayanacak tahammülüm kalmadı. Evladımın doğum gününü mü kutlayacağım yoksa ölüm yıl dönümünü mü bilmiyorum. Allah bize bu acıyı yaşatanlardan çıkartır inşallah. Bir insan kendi vatanına bu kadar hainlik düşünür mü? Bu devlet sizin de devletiniz değil mi. Benim en çok zoruma giden askeriye elbisesi giymiş terörist paşalar, generallerin bu işi yapmasıdır. Bizim verdiğimiz vergilerle alınan silahlarla oğlumu, polisimizi, vatandaşımızı vurmaları çok zorumuza gitti. Bu yıkıyor bizi. Bir insan kendi vatanına bunu yapar mı?” ifadelerini kullandı.

 

“HALA İNKAR EDİYORLAR”

Yorulmaz, darbecilerin yargılanmaya başlandığını ve ifadelerinde de inkar politikası izlediklerini dile getirdi. Oğlunun şehit olmasıyla ilgili duruşmaya gittiğini aktaran Yorulmaz, şöyle devam etti: “Benim oğlumun da şehit olduğu ‘O bombayı atın’ emrini veren tuğgeneralin davasına katıldık. İfadesinde ‘Biz yapmadık, görmedik’ diyor. Hakim ‘Parmak izin var’ diyor. ‘Yok ben değilim’ diyor. Hala inkar ediyorlar. ‘FETÖ terör örgütü mü’ diye soruyor hakim hiç sesini çıkartmıyor. Alay edercesine ifade veriyorlar. Devletin bunları idam etmesi gerekiyor. Ben bir şehit anası olarak idamı istiyorum. Devletimizden başka hiçbir şey istemiyorum.”

 

ANILARI EVDEN GİTMİYOR

Yorulmaz, yurt dışına kaçan hainlerin de Türk vatandaşlığından çıkartılmasını, bir daha ülkeye sokulmamasını, Türk bayrağının altına girememelerini istediklerini kaydetti. Her balkondan dışarı baktığında evladının Türk bayrağına sarılı tabutunun gözünün önüne geldiğini ifade eden Yorulmaz, sözlerini, “Bu evde yaşayamıyorum. Kızım evde uyuyamıyor. Oğlumun anıları evden gitmiyor. Kırıkkale’den gideceğim ama şehitlikteki oğlumu koyup gidemiyorum. Bir yıl oldu uyku yok, yemek yapamıyorum konsantre olamıyorum. Bana nasılsın diyenlere iyiyim diyemiyorum. Bizim evladımızın ne suçu vardı? Bir yıl geçti. Bir daha hiçbir zaman oğlumun doğum günün kutlayamayacağım.”  diye tamamladı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x