Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehit Musa Saydam anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve Şehit Musa Saydam’ın ailesi tarafından şahadetinin 2’nci yılında dualarla anıldı.

 

MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Anma programı,  Balışeyh İlçesi Akçakavak köy mezarlığındaki Şehit Musa Saydam’ın kabri başında Akçakavak Köyü Din görevlisi Halit Ürkmez tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla başladı. Şehit Saydam’ın mezarı başında yapılan dualardan sonra başsağlığı ve sabır dileklerini kabul eden aile, kendilerini yalnız bırakmayan Dernek üyelerine teşekkür etti. 08 Eylül 2015 tarihinde Iğdır Dil ucu Sınır kapısındaki görevine giderken terör saldırısı sonucu Şehitlik Mertebesine ulaşan Polis Memuru Nebi Gündoğan’ın kabrini de ziyaret eden Dernek üyeleri Akçakavak Köyünden ayrıldı.

 

ÖCAL BİLGİLER VERDİ

Kabir ziyareti sonrası Dernek binasında Şehit Saydam’ın ailesi tarafından verilen yemek ikram edildi. Programda Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Musa Saydam hakkında misafirler bilgilendirildi. Öcal, “Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam; Şehidimiz J.Uzman Uzman Çavuş Musa Saydam, 03.06.1976 tarihinde İlimizde Dünyaya gelmiş, Habip ve Elfat Çiftinin 4 çocuğundan birisiydi. Şehidimiz, İlk ve orta öğrenimini Balışeyh İlçesinde Lise Öğrenimini Açık lisede tamamlamış, 2000 Yılında Siirt Jandarma Özel Harekât Komutanlığı emrinde göreve başlamıştı. 2007-2009 yıllarında Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı emrinde,2009 tarihiden itibaren de Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmakta idi”

 

15 AĞUSTOS 2015’TE ŞEHİT OLDU

“15 Ağustos 2015 tarihinde Bingöl İli Karlıova ilçesi sınırlarında pkklı teröristler tarafından daha önceden yola tuzaklanmış el yapımı bombanın patlatılması sonucu Mesai arkadaşları Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Gürlek, Uzman Jandarma Çavuş Haşim Dirik ile birlikte Şehitlik mertebesine ulaşmışlardı. Bekar ve İki çocuk babası olan Şehidimiz düzenlenen Törenle Kırıkkale Nur Camiinden kaldırılarak Balışeyh İlçesi Akçakavak Köy Mezarlığına defnedilmiştir” dedi. İl Müftülüğü Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü İmam Hüseyin Yaşar tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualardan sonra Şehit Saydam’ın ailesine sabır ve başsağlığı dileyen protokol üyeleri Şehit ve Gazi ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını söylediler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x