Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehit Suat Yalçın anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehit Suat Yalçın anıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesinin ve Şehitlerin Ailelerinin geleneksel hale getirdiği Şehitleri yıl dönümlerinde anma programları çerçevesinde Şehit Uzman Jandarma Çavuş Suat Yalçın Şahadetinin 9’uncu yılında Babaocağında ve Şehitlikteki kabri başında anıldı.

 

2008 YILINDA ŞEHİT OLMUŞTU

İlk program Şehidi Suat Yalçın’ın ailesi tarafından evlerinde misafirlerine yemek ikramı ile başladı. Düzenlenen programda Şehit Suat Yalçın hakkında misafirleri bilgilendiren Dernek Başkanı Rıfat Öcal” Şehidimiz Uzman Jandarma Çavuş Suat Yalçın, 2001 yılında Beytepe Uzman Jandarma Okulundan mezun olmuş ve ilk görev yeri olan İzmir İl Jandarma Komutanlığı emrinde göreve başlamıştır. 2007 Yılında Siirt İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevlendirilen Şehidimiz Suat Yalçın, 05.09.2008 tarihinde Ziyaret – Tütünocak Köyü mevkiinde vatanın bölünmez bütünlüğü için yapılan görev esnasında bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şahadet mertebesine ulaşmıştır. Bir çocuk babası olan Şehidimiz Uzman Jandarma Çavuş Suat Yalçın Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir” dedi.

 

DUALAR OKUNDU

Düzenlenen programa, İl Jandarma Alay Komutanı İbrahim Ayhan Vural, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ataman Sümer, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu’nun eşi Ebru Hanımefendi, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı. Şehidin Babaocağında ikram edilen yemek sonrası Vaizi Osman Kurgun tarafından Kuranı Kerim okundu dua edildi. Yemek programı Kırıkkale Şehitliğinde devam etti. Şehit Uzman Jandarma Çavuş Suat Yalçın’ın kabri ziyaret edilerek Şehitlik Camii din görevlisi Yalçın Demirel tarafından Kuranı Kerim okundu dua edildi. Yalçın ailesinin kederlerini paylaşan dernek üyeleri diğer şehit kabirlerini de ziyaret ederek dua okudular.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x