Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

    ŞEHİT UZM. J.ÇVŞ. HÜSEYİN CANAVAR ANILDI.  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığı ve Şehit Hüseyin Canavar’ın ailesi tarafından Şahadetinin 20.Yılında Şehit Uzman Jandarma Çavuş Hüseyin Canavar İlimiz Şehitliğindeki kabri başında dualarla anıldı.
             Şehit Uzman Jandarma Çavuş Hüseyin Canavar hakkında Dernek Başkanı Rıfat Öcal şu bilgileri verdi;
            “Şehidimiz Hüseyin Canavar,10.Mekanize Komando Timi emrinde Silah Sistem Operatörü ve araç şoförü görevini yapmakta iken 28 Eylül 1996 tarihinde eli kanlı pkk terör örgütü mensupları tarafından Şırnak İli İdil İlçesi Özen Köyü girişinde Kullandığı aracı ile birlikte daha önceden yola döşedikleri Anti Tank mayınına basması sonucu Şehitlik mertebesine ulaşmıştır.Evli ve bir çocuk babası olan Şehidimiz düzenlenen Askeri törenle Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir” dedi.
            28 Eylül 1996 tarihinde saat 14.00 te Şehit olan Şehit Hüseyin Canavar,28 Eylül 2016 tarihinde yine saat 14.00 te Ailesi ve Dernek üyeleri tarafından kabri başında anıldı.
Şehitlik Camii din görevlisi Yalçın Demirel tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve Yasin-i Şerif sonrası dua edildi.
            Şehitlik ziyareti sonrası Şehidimizin ailesi tarafından Dernek binasında programa katılanlara yemek ikramı yapıldı. Düzenlenen yemek programına İl Müftüsü Bekir Gerek’in eşi Hatice Hanım da katıldı.
            Yemek programı sonrası Şehidimiz Hüseyin Canavar ve Bütün Şehitlerimiz anısına Şehitlik Cami Din görevlisi Yalçın Demirel Kuran okudu ve dua edildi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x