Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehitlerimiz emanetimizdir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü nedeniyle şehit ailelerini evlerinde ziyaret eden Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Şehitlerimiz bizim emanetimizdir. Devlet ve Millet olarak bu emanete her zaman sahip çıkacağız” dedi

 

ÖĞRENCİLER EŞLİK ETTİ

Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü nedeniyle şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde Vali Haktankaçmaz’a, Kırıkkale lisesi öğrencilerinden Şeymanur Gündüz ile Samed Çelebi’de eşlik etti. İlk olarak, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanlığı emrinde görevli iken, 15 Temmuz 2016 Gecesi FETÖ silahlı terör örgütünün darbe girişimi sonucu şehit olan Polis Memuru Hakan Yorulmaz’ın ailesini ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, “Şehitlerimiz bizim emanetimizdir. Devlet ve Millet olarak bu emanete her zaman sahip çıkacağız. Bu duyguyu, bu ruhu çocuklarımıza aktarabilmek için ziyaretinize öğrencilerimizle birlikte geldik.” dedi.

 

MEKTUBUNU OKUDULAR

Daha sonra, 8 Ocak 1994 tarihinde Şırnak İli Maden bölgesinde yürütülen iç güvenlik harekâtı sırasında PKK terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışma sonucu şehit olan Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gencer’in baba ocağını ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, Serhat Gencer’in, şehit olmadan önce babasına yazdığı mektubu yüksek sesle okurken duygu dolu anlar yaşandı. Ziyaretinin son bölümünde,  27 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul İli Sultangazi İlçesinde terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri’nin ailesini ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, Şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu ifade etti.

 

AKILLA, İLİMLE, KÜLTÜRLE

Ziyaretlerde şehit ailelerine günün anısına bayrak takdim eden Vali Haktankaçmaz, Bayrağın içinde olduğu kitap biçimindeki kabın da ayrı bir anlamı olduğunu, Bayrağı savunmanın sadece güçle değil; akılla, ilimle, kültürle, memleketini sevmekle olacağını vurguladı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x