Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Şehitlerimizin isimleri okulda yaşayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de şehit Polis Oğuz Sümbül ile şehit Astsubay Şükrü Ceylan’ın isimleri okulda yaşatılacak.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Kırıkkale Merkez Yaylacık Şehit Oğuz Sümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Okul Müdürü Mustafa Akman, şehitlerin bu vatanı korumak için bedel olarak canlarını feda ettiklerini söyledi.

 

VATAN İÇİN CAN VERDİLER

“Şehitleri her zaman rahmetle andıklarını belirten Akman, “Milletimiz inancını yaşamak ve yaşatmak, ezanları susturmamak, bayrağını indirmemek, milli ve manevi değerleriyle ilelebet bağımsız olarak yaşamak için canıyla, kanıyla ve malıyla mücadele etmeyi Allah’ın emri kabul etmekte, ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancıyla hakkın temsilcisi olmaya devam etmiştir.”

 

İLELEBET YAŞATMIŞ OLACAĞIZ

“İşte bu inanca sahip olan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz. Bu etkinliğimizle onların isimlerini ilelebet yaşatmış olacağız. Bu amaçla okulumuza şehidimiz Oğuz Sümbül’ün ismini okulumuza, şehit Şükrü Ceylan’ın ismini de okul kütüphanesine verdik.” diye konuştu.

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Konuşmaların ardından Şehit Astsubay Şükrü Ceylan Kütüphanesi ile okula ismi verilen Şehit Oğuz Sümbül köşesinin açılışı yapıldı. Programa, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, askeri yetkililer, şehitlerin yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. Astsubay Şükrü Ceylan 2016 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği silahlı saldırıda, polis Oğuz Sümbül ise Bingöl’de 2016 yılında PKK’lı teröristlerin yol kenarına park ettiği bomba yüklü aracı patlattıkları saldırıda şehit olmuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x