Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehitlerimizin isimleri sınıflarda yaşatılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlimiz Şehitlerinden Polis Memurları Emrah Pekdoğan ve Ferhat Bozkurt’un isimleri Ankara İli Pursaklar İlçesindeki Şehit Ali İhsan Lezgi Ortaokulundaki sınıflara verildi.

 

DUYGU DOLU AHLAR

15 Temmuz hain darbe girişimleri sırasında Cumhurbaşkanlığına yapılan son saldırıda Şehitlik Mertebesine Ulaşan Ali İhsan Lezgi İsminin yaşatıldığı Okuldaki sınıflara Otuza yakın Şehit ve Gazilerin isimleri verildi. Yoğun katılımın olduğu açılış programında duygu dolu anlar yaşanırken, Şehitlerimizin aileleri gözyaşlarını tutamadılar. Okul Öğrencileri tarafından “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları ile karşılanan Şehit ve Gazi aileleri, kendilerinin ve evlatlarının isimlerini öğrencilerin üzerindeki tişörtlerde gördüklerinde gözyaşları sel oldu. Sınıflara isimleri verilen Şehitlerimizin ve Gazilerimizin özgeçmişlerinin gösterildiği slayt gösterimi de yapıldı.

 

6 MESAİ ARKADAŞI İLE ŞEHİT OLMUŞTU

İlimiz Şehitlerinden Emrah Pekdoğan; Üniversite Öğrencilerinin güvenliğini sağlamak amacı ile görevlendirilen Çevik Kuvvet ekibinde görev yapmakta iken 07 Haziran2016 tarihinde Vezneciler semtinde seyir halindeki Çevik Kuvvet araçlarına PKK\TAK tarafından gerçekleştirilen hain bombalı saldırı sonucu 6 mesai arkadaşı ile birlikte Şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Bekar olan şehidimiz, düzenlenen törenle, Nur Caminden kaldırılarak Kırıkkale Şehitliğine defnedilmişti.

 

HAİN SALDIRIDA ŞEHİT OLMUŞTU

Şehidimiz Ferhat Bozkurt ise; 19 Ağustos 2016 tarihinde Şırnak İli Cizre İlçesi Çevik Kuvvet Müdürlüğünde görevine başlamış, 26 Ağustos 2016 tarihinde pkk terör örgütleri tarafından Cizre Çevik Kuvvet Binasına yapılan haince saldırı sonucu 10 arkadaşı ile beraber Şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Bekar olan Şehidimiz düzenlenen törenle Nur Camiden kaldırılarak Işıklar Köyü Köy mezarlığına defnedilmişti.

 

MİNNETLE ANIYORUZ

İlimizdeki Şehitlerimizin İsimlerinin verildiği Okul açılışında Konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal ”Bütün Şehitlerimizi ve hayatlarını kaybeden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ölümsüz olan Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin isimlerinin de yaşatılması için emek veren herkese teşekkür ediyor, Kırıkkale’deki Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimizin selamları ile sizleri selamlıyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x