Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Şehri ikiye böle tren yoluna İHATA DUVARI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TREN HATTI YOL GÜZERGÂHINDA İKAMET EDEN VATANDAŞLAR NE YAPACAKLAR!
Şehri ikiye böle tren yoluna,
İHATA DUVARI
Kırıkkale’nin Bahçelievler Mahallesi sakinleri, tren yolu altında yapılan ve Yeşilöz Caddesi boyunca yapımına devam edilen ihata duvarına tepki gösterdi. Mahalle sakinleri ana yola geçmek için üst geçit istiyor.

BÜYÜK SORUN OLACAK
Kırıkkale’nin şehir merkezinden geçen ve yıllardır çözüme kavuşturulamayan tren yolu, yine bir sorunu doğurmanın eşiğinde. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)’ye ait ve şehrin merkezinden geçen yük-yolcu treninin şehir dışına taşıma çalışması başarılı olamayınca, vatandaşların raylar üzerinden geçmemesini önlemek için önce demir parmaklık, şimdi ise 2 metre yüksekliğinde ihata duvarı örülüyor. Mahalle sakinleri ise üst geçit yapılmasını aksi takdirde geçiş için sorun yaşayacaklarını söylüyor.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ YAĞIYOR
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde “Şehir merkezinden geçen tren hattını şehir dışına taşıyacağız” ifadesiyle halka söz vermesi ve Saygılı’nın başkanlık görevine gelmesiyle birlikte maliyetinin yüksek olduğu iddiaları neticesinde projenin iptal olduğu aşikar. Dolayısı ile yük-yolcu treninin şehir dışına taşınması projesi yine hayal oldu. Vatandaşların raylar üzerinden geçmesini önlemek amacıyla da, kendilerince önlem alan Kırıkkale Belediyesi ve TCDD ekiplerine, tren güzergâhında ikamet eden vatandaşlardan tepki yağıyor.

ÜST GEÇİDİN ASANSÖRÜ ÇALIŞMIYOR
Yaklaşık 2 ay önce Bahçelievler Mahallesi’ne yapılan Şehit Ramazan Akçadağ üst geçidi hemzemin geçidine yakın yapıldığı için beklentileri karşılamadı. İddiaya göre üst geçidin Carrefoursa AVM yetkilileri tarafından AVM’nin bulunduğu bölgeye yaptırıldığı da öne sürülüyor. O bölgede yaşayan vatandaşların kafalarında bu soru işaretleri varken, birde ihata duvarının örülmesi halkı isyan ettirdi. Ayrıca yapılan üst geçidin asansörünün hala çalışmadığı belirtiliyor. Engelli ve yaşlıların kullanması için yapılan asansörün ne zaman faaliyete geçeceği belli değil.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x