Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Selzedelere Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Yukarmahmutlar köyünden yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.  Yardımlar içinde baza, yatak, halı, masa,  dolap, çamaşır makinesi, buzdolabı ve gıda maddesi yer aldı.

Ev eşyaları desteği

Geçtiğimiz ay Yukarımahmutlar köyünde sel felaketinin yaşandığını açıklayan Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Şaban Durukal, köylülerin isteği üzere çalışma başlattıklarını söyledi.  Köy sakinlerinden Haşim Yurdakul’un isteği üzerine çalışma başlattıklarını açıklayan Şaban Durukal, “Olay yerine gidilerek, ne gerektiği tespit yapıldı. Tespitin ardından Ankara merkeze durumun acilli yeti bildirildi. Ardından merkezden baza, yatak, halı, masa,  dolap, çamaşır makinesi, buzdolabı ve gıda maddesi yer alan koliler gönderildi. Bizde gereken insanlara yardımı ettik.” dedi.

“Minder dahi bulamadık”

Sel baskını sonrası köyü ziyaretlerinde gördükleri manzara karşısında şoke olduklarını belirten Durukal, “Köyün 8 evinde yaptıkları incelemede mağdurların oturacakları bir minder dahi bulamadık. Ankara’nın yanı başında sel felaketi yaşanıyor. İnsanlar oturacak minder bulamıyorlar. Bu olaya çok üzüldüm. Selin üzerinden aylar geçmesine rağmen insanların perişanlıkları hala devam ediyor.” diye konuştu.

“Gönüllülerin haklarını ödeyemeyiz”

Kırıkkale’de kimsesiz ailelere yardımların devam edeceklerini ifade eden Durukal, “Gönüllü vatandaşlarımız bize yardım konusunda istediğimizden daha fazlasını yapıyorlar. Gönüllü vatandaşlarımızın haklarımızı ödeyemeyiz. Hizmet için varını yoğunu ortaya koyuyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu