Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sen neymişsin be muhtar!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER71 ÖZEL HABER

 

 

IRMAK KASABASI MUHTARI ÇAYIR, “BENİM ARKAMDA CUMHURBAŞKANI VAR. SİZ KİMSİNİZ?”

Sen neymişsin be muhtar!

15 gündür su sorunu yaşayan Irmak Kasabasında, kasaba sakinleri Muhtar Mustafa Çayır’dan oldukça dertli. “Benim arkamda Cumhurbaşkanı var. Siz kimsiniz?” diyerek kasaba sakinlerini korkutan Muhtar Çayır’dan, sadece kasaba sakinlerinden değil, kamu kurum ve kuruluşları da bezmiş durumda.

 

KASABAYA GİTMEK İSTEMİYORLAR

İl Özel İdaresinin çalışmalarından dolayı bir süredir sularda sıkıntı çeken Irmak kasabasının bir bölümü çalışmaların bitmesine rağmen hala su sıkıntısı çekmeye devam ediyor. Dağdan gelen suyu iddialara göre Muhtar Mustafa Çayır, elektrik faturası gelmemesi için suyu motor ile kasabanın yukarısında bulunan evlere vermiyor. Muhtar olduğu günden itibaren kasabayı adeta ikiye bölen Muhtar Çayır, kasabanın sorunlarını çözmek yerine sorunları daha da çoğalttığı iddia edildi. İl Özel idaresinin çalışmalarının bittiğini çalışmalar hakkında bilgi almak için gittiklerinde öğrendiklerini ifade eden Kasaba Sakinlerinden İmdat Harmankaya, hiçbir kurumun kasabaya gitmek istemediğini söyledi.

 

SAĞLIK OCAĞI KALDIRILSIN İMZASI

İddialara göre, kasabanın su sorununun yanında kasabanın yukarısında bulunan sağlık ocağını da kaldırtmak isteyen Muhtar Çayır, sağlık ocağının kaldırılarak kasabanın aşağı bölümüne taşınması için imza toplattı. Toplanan imzalara karışı kasabanın yukarısında bulunan vatandaşlar da sağlık ocağının kalkmaması için imza topladılar. Sağlık ocağının kalkması durumunda kasabanın aşağı bölümündeki vatandaşların tren yolunun üzerinden geçerek sağlık ocağına gelebileceğini belirten kasaba sakinlerinden İmdat Harmankaya, yukarı kısımda oturan vatandaşların tren yolundan dolayı yolun kapalı olacğından herhangi bir acil hastalıkta, kişinin hayatını kaybetme olasılığı olduğu ifade etti.

 

“BENİM ARKAMDA CUMHURBAŞKANI VAR”

Kasaba sakinlerinin yanı sıra hizmet veremeye gelen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara da kötü davrandığı iddia edilen Muhtar Çayır’ın son olarak, asfalt çalışması için kasabaya gelen kepçe operatörünün üzerine yürüdüğü ve araya Jandarma ekiplerinin girdiği öğrenildi. Olayın üzerine kepçe operatörünü gönderen Muhtar Çayır, kepçe operatörünün asfalt çalışması için gelmediği için şikayette bulunduğu da iddia edildi. Kasabada bulunan vatandaşları ‘Benim arkamda Cumhurbaşkanı var. Siz kimsiniz?’ diyerek korkuttuğunu söyleyen Kasaba Sakini İmdat Harmankaya, bir an önce sorunların çözülmesi için yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

 

Sen neymişsin be muhtar! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

FATURA GELMESİN DİYE SU YOK

Özellikle su sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Kasaba Sakini Harmankaya, “Kasabamızın alt tarafında su sorunu yok fakat yukarı kısmında sular 15 gündür akmıyor. Su olmayınca hayatımız da duruyor. Evimizde içecek suyumuz yok. Bulaşık yıkayacak suyumuz yok. Yıkanacak suyumuz yok. Bazen geceleri su geliyor oda 15 dakika sonra hemen kesiliyor. Yaz ayında susuzluk çekiyoruz hem de yanı dağdan oluk oluk su akarken. Muhtarımız köyü ikiye bölmüş durumda. Elektrik faturası gelmesin diye yukarı bölüme su çıkmasına engel oluyor. Muhtardan sadece kasabalı değil, herkes bıkmış durumda. yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu