Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sendikalı oldukları için 10 kişi işten çıkartıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yapı Çelik İmalat ve Yapı A.Ş. sendikalı oldukları gerekçesi ile 10 kişiyi işten çıkarttı. Türk Metal Sendikasına üye olan 10 kişi Sendika Başkanı Mürsel Öcal ile birlikte basın açıklaması yaptılar.
 
130 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
2013 yılında kurulan ve bünyesinde 130 işçi çalıştıran KL Yapı Çelik İmalat ve Yapı A.Ş. sendikalı oldukları için 10 kişiyi işten çıkarttı. Fabrika yöneticileri tarafından kendilerine sendikadaki üyeliklerinin iptal etmeleri dâhilinde işe tekrar alınacaklarının söylendiğini belirten işçiler, gerekçe olarak kendilerine iş azalması, disiplinsizlik ve iş güvenliği ihlali ile işten atıldıklarını söylediler. İşçiler adına konuşan Orhan Ucakan, Perşembe gününden bu yana 10 kişi işten çıkartıldığını ve geçen günlerde bu sayının artmasından korktuklarını söyledi.
 
SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞIYORLARDI
Sözleşmeli olarak çalıştıklarını belirten Ucakan, fabrikada konulan kuralların tamamen keyfi kurallar olduğunu ifade etti. İşten çıkartıldıklarını nasıl bildirildiğini anlatan Ucakan, kendilerinin ne yazılı nede sözlü olarak savunmalarının alınmadığını, ellerine tutuşturulan bir kagıt ile işten çıkarıldıklarını söyledi. Perşembe günü işe gittiklerinde üstlerini değiştirilmeden kendilerinin teker teker odalara çağırıldıklarını ve odalarda kendilerine sendikal faaliyetler hakkında sorular sorulduğunu, kendilerinin haberi olmadan muhasebeden tüm evrakların hazırlandığını ve akabinde kendilerinin işten çıkartıldıklarını dile getirdi.
 
SOSYAL HAKLAR VERİLMİYOR
Hiçbir sosyal haklarının verilmediğini hatta sosyal haklarının verilmeyeceklerini fabrika yöneticileri tarafından kendilerine söylendiğini ifade eden Ucakan, “bize söylemiş oldukları sözlerin hiçbirini yerine getirmediler. Mesai ücretlerini vermediler. Kendilerinin yaptığı işin hukuksuzluğunu bildikleri için böyle bir yol uyguladılar. Tamamen sendikal faaliyetlerden dolayı bizi işten çıkardılar. Kısacası örgütlü bir işçi istemiyorlar” dedi. Sendika Başkanı Öcal ise, yapılan bu haksızlığın sonuna kadar gideceklerini ve yasal olmayan durumlardan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Öcal ayrıca, İşçiler ayrıca Fabrikada Kalite Kontrol Uzmanlığı yapan Tolga Altun’un her işe baktığını ve işçilere haksızlığı Altun’un yaptığını konu ile ilgili olarak ise avukatların çalışma yapacağının altını çizdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu