Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlıkSulakyurt

Şerife ninenin adı hastaneye verilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesindeki devlet hastanesinin acil servisine, çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur’un adı hastaneye verilecek.

 

Türkiye’yi duygulandıran Şerife Cesur’un çamurlu olduğunu fark ettiği ayakkabılarını çıkardığı görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuyla paylaşılması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Kırıkkale Sulakyurt Devlet Hastanesi’nin adını “Şerife Cesur” olarak değiştirme kararı aldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, Şerife Nine’nin ayakkabılarını çıkararak acil servise girdiği görüntülere ilişkin, “Bu büyük milletin değerlerinin ne kadar derin ve köklü olduğunu gösteren çok güzel bir fotoğraf. Sağlık sorunu için bir hizmet aldığı mekana giden büyüğümüzden, bu milletin değerlerinin temsili uygulamasını görmüş olmak, bu milletin ne kadar büyük olduğunun ve güçlü değerleri olduğunun ifadesini temsil etti.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“YÜREĞİNE SU SERPTİ”

Şerife Nine’nin bu davranışının gençlere örnek olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “O gün gerçekten gençlere, bu değerin yansıtılması anlamında verdiği değer için teşekkür ediyorum. Ayakkabılarını çıkarmasına gerek yok. Hiçbir hastamızdan böyle bir talebimiz de yok. O duyarlılık, hassasiyetin verdiği bir mesaja ülke olarak da millet olarak da büyük ihtiyacımız var. O mesajdır. Bir hastanın hassasiyetinin nereye kadar varabileceğinin mesajına özellikle sağlık camiası olarak büyük ihtiyacımız var.

 

“SULAKYURT’A GİDİYORUZ”

Şerife annemiz, sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti. Milletin kadim değerleri anlamında önemli mesaj verdi. Bu nedenle yarın Kırıkkale’ye, Sulakyurt’a gidiyoruz. Sulakyurt Devlet Hastanesi’ne Şerife annemizin adını veriyoruz. Rabbim kendisinden razı olsun. Ömrünü bereketli kılsın. Haberin Türkiye’ye mal olması anlamında Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum.” AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x