Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sessiz kalamayız!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sessiz kalamayız!

Karakeçili ve Bahşili ilçelerinde toplanan kalabalık, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını kınadı.

 

KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMIŞTIR

Karakeçili’de, Çarşı Merkezi’nde toplanan vatandaşlar, açtıkları Türk Bayrağı ile ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını protesto ederek alınan kararı kınadı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Aydemir Cumhurbaşkanımızın kesin bir dille ilan ettiği üzere Kudüs’ün tüm Müslümanların “kırmızı çizgisi” olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

YENİ BİR TEZAHÜRÜDÜR

“Türkiye’nin, insanlığın sulhiyeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ortayla koyduğu bu tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. ABD’nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.”  Basın açıklamasına ilçe kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TARİHTE DEFALARCA OLDU

AK Parti İlçe Başkanlığı’nda da ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını kınandı. AK Parti İlçe Başkanı Güner Taş, yaptığı basın açıklamasında, bu kararın bölgemizde istikrarı ve barışı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu söyledi. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka bir sonucunun olmayacağını ifade eden Taş, “İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.”

 

KUDÜS’E SAHİP ÇIKACAĞIZ

“Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. ABD’nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.” diye konuştu. Basın açıklamasına, Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Zeybekoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x