Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Sevgiyle bakmayı öğretti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sungur mesajında, “Peygamberimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya bugün daha çok ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı.REHBER EDİNMELİYİZ

Sungur, “İhlas ve samimiyet, inancın, kulluğun ve itaatin sadece ve sadece alemlerin Rabbi olan Allah’a özgü kılınmasıdır. İhlas ve samimiyet bütün ibadetlerin her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Sungur mesajında şu ifadelere yer verdi: “Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen o kutlu elçinin örnek ahlakını rehber edinmek biz inanan insanlar için bir zorunluluktur. Bilgi ile hikmeti, madde ile manayı, dünya ile Ahreti bir denge içerisinde bizlere sunan o yüce elçi aynı zamanda bizlere bütün dünyaya sevgiyle bakmayı öğretmiştir.

DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

Bu öğreti çerçevesinde Peygamber sevgisi etrafında buluşmaya, Peygamberimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kutlu Doğumun bu yılki teması olan ‘Hz Peygamber, Din ve Samimiyet’ konusu bizlerin yaptığı her göreve işimizde asla vazgeçemeyeceğimiz bir temadır.”

İHLAS VE SAMİMİYET

Samimiyetin insan ilişkileri içinde önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Sungur, “İhlas ve samimiyet sadece inanç ve ibadetlerde değil insan ilişkilerinde de önemlidir. Müslüman’ın Müslüman’a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve Yahşihanlı hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutluyor hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu