Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sigara Bırakma Başvuru Kayıtları Açıklandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2016 yılının ilk 6 aylık kayıtlarına göre Kırıkkale’de 1366 kişi başvuru yaptı.
793 Kişi Sigarayı Bıraktı
Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM Sigara Bırakma Polikliniği kayıtlarına göre 2016 yılının ilk 6 ayında sigara  bırakmak için 1366 kişinin başvuru yaptığı ve bu başvurulardan 1176 kişiye kontrol muayenesi  yapıldı, 793 kişinin sigarayı bıraktı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender
Güngüneş, kanser taramasına giren 3842 kişiden 109 kişinin hastaneye sevk edildiğini ifade etti.
KETEM NEDİR?
KETEM Nedir?
(Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)
KETEMler “Erken teşhis hayat kurtarır!” prensibiyle yola çıkarak meme, serviks (rahimağzı) ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programları yürütmektedir.
KETEMler toplumun kanser ve kanserde erken teşhis ile taramanın önemi hakkındaki farkındalığını eğitim yoluyla artırmak, erken yakalanabilir kanserlerde erken teşhis ve toplum tabanlı tarama faaliyetlerini yürütmek, bulunduğu ilde kanser kontrolünde etkin rol almak, tüm bu faaliyetler sonucunda da önlenebilir ve erken yakalanabilir kanserlerin morbidite ve mortalitesini azaltmak amacıyla kurulmuştur. Bu merkezlerde kanserden korunma ve tarama yöntemleri hakkında özel eğitim verilmiş olan pratisyen hekimler, konsülte uzman hekimler, hemşire, ebe, röntgen ve laboratuar teknisyeni, tıbbi teknologlar ve tıbbi sekreterler görevlendirilmektedir. Tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsizdir.
ETEM hizmetlerinin büyük bir bölümünü farkındalığı sağlamak amacıyla düzenlenen Halk Eğitimleri ve Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerini içermektedir.
KETEMlerin en önemli amaçları toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirmektir.
KETEMlerde hizmetler, serviks ve meme kanserleri için yürütülen taramalar çeşitli yöntemlerle (mektup, telefon..) kadınlarımızın davet edilerek gerekli muayene ve testlerin yapılması şeklinde devam etmektedir. Ayrıca  KETEMlerobezite ve beslenme konularında toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi yanında taramalara da  önemli katkı sağlamaktadır.
Böylece vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürerek ileriki yıllarda kansere yakalanma riskleri azaltılabilmektedir.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x