Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

SIĞINMACI ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sığınmacı ailelerin çocukları bayram sevincini erken yaşıyor. İHH Vakfı sığınmacı çocukların bayram ihtiyaçlarını karşıladı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale Gönüllü Koordinatörlüğü ile Kırıkkale Muhacirleri Yardım ve Dayanışma Platformu’nun (KİMYAP) ortaklaşa yürüttüğü projeyle, sığınmacı ailelerin çocuklarına bayramlı kıyafet yardımında bulunuluyor.
Ensar ve muhacir kardeşliğinin örneği olan proje kapsamında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren aileler, fiş verilerek yardım mağazasına yönlendiriliyor. Ailesiyle birlikte mağazaya gelen çocuklar, diledikleri kıyafeti alarak bayram sevincini erken yaşıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale Gönüllü Koordinatörü İsmail Kösal, yaptığı açıklamada, Kırıkkale’de savaş mağduru mazlum, muhacir ve yetim 1071 çocuğu, Kurban Bayramı öncesi giydirmek için proje başlattıklarını söyledi.
Muhacir ve yardıma muhtaç çocukların bayrama hüzünlü girmemesi için böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Kösal, “560 çocuğumuzu giydirdik. Hedefimiz arife gününe kadar 1071 çocuğumuzu giydirmek. Hedefimizi yarılamış durumdayız. Tamamlandığında 1071 yavrumuz bayram sevincini doyasıya yaşayacak. İnşallah bayrama ilimizde hüzünlü çocuk girmeyecek.” dedi.
– “1071 manevi bir değer”
Kösal, Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zaferin 1071 Malazgirt Savaşı ile sağlandığı için çocuk sayısını da bu rakam olarak belirlediklerini anlattı.
Projeye maddi manevi katkı sağlayan Kırıkkaleli hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Kösal, şu değerlendirmede bulundu:
“1071 rakamı manevi bir değer. Bu yüzden böyle bir rakamı belirledik. Arife günü akşamına kadar bu rakama erişmeyi düşünüyoruz. Kırıkkale’de 6 bin 500 mülteci kardeşimiz var. Bayram vesilesiyle onlara yaptığımız bu yardımla aramızdaki kardeşlik duygularımızı geliştirmek ve pekiştirmek istiyoruz. Hayırsever Kırıkkaleli kardeşlerimizin desteğiyle projemiz çok güzel yürüyor. Geri dönüşümleri de çok güzel. Çocuklarımızın bizlere bir gülümsemesi yetiyor. Projeyle Kırıkkaleli 1071 kardeşimiz, mülteci ve yardıma muhtaç 1071 vatandaşımızın çocuklarını sahiplenmiş olacak. Bu sahiplik duygusu Türk milletinin en değer kutsallarından birisidir. Bu değeri yaşattığı için Kırıkkaleli kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”
– “Çocukların giyim ihtiyaçları çok fazla”
Kösal, Kırıkkale’de yardıma muhtaç kimse kalmaması için ev ev gezerek tespitte bulunduklarını ifade etti.
Sığınmacıların evlerindeki mağduriyetleri bizzat gözlemlediklerini ve buna göre gıda, kömür ile odun yardımında bulunduklarını aktaran Kösal, “Çocukların giyim ihtiyaçları çok fazla. Bayram öncesi giyindirerek bayramı yaşamalarını istiyoruz. Keşke elimizden daha fazlası gelebilse de daha fazlasını yapabilsek. Bu kardeşlerimize ne yapsak az.” sözlerine yer verdi.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x