Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sıla-i Rahim Şenliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Osmanlı’dan bugüne Kırıkkale’de Türkmen kültürünü sürdüren Hüseyinbey Obası Köylüleri düzenlenen ‘Sıla-i Rahim’ şenliği ile hasret giderdiler.

 

ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

Bu sene üçüncüsü düzenlenen şenlik Hüseyinbey Obalıları Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesine bağlı Hüseyinbey Obası Mahallesi İlkokulu bahçesinde yapıldı. Şenlikte köy halkı ve köy dışında yaşayan Hüseyinbey Obalı vatandaşlar kültürlerini devam ettirmenin sevincini paylaştılar. Şenlik alanında eski bir Türkmen geleneği olan kıl çadırlar kuruldu. Bu çadırlarda gelen misafirler ağırlandı ve yöresel bir yemek olan etli pilav dağıtıldı. Oba derneği tarafından düzenlenen şenlikte şenliğe katılan vatandaşlar sanatçıların seslendirdiği yöreye özgü oyun havalarıyla eğlendiler. Orta Anadolu’ya has ezgileri davul zurna ekipleri misafirlere bozlak havaları sundu. Davul ve zurna eşliğinde vatandaşlar halk ağzında ağırlama olarak bilinen halay havası ile sahip oldukları kültürel değerleri paylaşmanın heyecanını yaşadılar.

 

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Hüseyinbey Obası köyü olarak kuruldukları alanda tarihi köklere sahip olduklarını dile getiren Hüseyinbey Obası Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Saydam, “Günümüzde kültürel değerlerimizin yok olmasına yönelik ciddi tehditler var. Sosyal Medya adı verilen ağlar, cep telefonundaki oyunlar ve hayatımıza giren başka birçok modern şey, yanlış kullanımdan dolayı bizi kültürümüzden uzaklaştırıyor. Bu gibi etkinliklerle biz kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Katılım güzel bunu da başardığımızı umuyorum” dedi. Hüseyinbey Obası Köyü’nün kendileri için kardeş köy haline geldiğini belirten Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Düzenleyen ve emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum ve gelecekte de bu tarz etkinliklerin devamını arzu ediyorum. Köyler bizim buluşma noktamız buradaki yaşamın yaşantının bitirilmemesi gerekiyor. Senede en az bir kere sıla-i rahimin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“BU TOPRAKLARIN KIYMETİNİ BİLİN”

Açılışa gelmeden önce Seyyid Hasan Necati Efendi türbesini ziyaret ettiğini belirten Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, “Bu toprakların kıymetini bilin, Hüseyinbey Obası manevi değeri çok yüksek bir yer. Bu tarz etkinliklerin kıymetini bilmek gerek, birlikte olarak kültürümüzü hep birlikte yaşatalım” şeklinde konuştu. Amaçlarının bu şenlikle köylülerin sıla olan özlemlerini gidermek olduğunu belirten Hüseyinbey Obası Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Pelin Akkurt, “Bu şenliği geleneksel hale getirdik, bu sene üçüncüsünü yaptık. Her sene üzerine bir şey katarak daha güzel projelerle daha ileri götürmek istiyoruz, köyümüzü. Bu sene talep üzerine özellikle bayramda düzenledik şenliğimizi ve katılımda beklediğimizin daha üstünde oldu. Şenlikle hedeflediğimiz birlikteliğe ulaştık” dedi. Şenlikte yapılan ikramlar, oynanan yöresel oyunlar ve düzenlenen hediye çekilişi sonrası şenlik sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x