Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Silah OSB büyük ilgi görüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk savunma sanayisi gücüyle dünyada adından söz ettirirken bu sektördeki KOBİ’lerin etkinliği de giderek artıyor. Üretici KOBİ sayısı 2 bini geçmiş durumda. İşletmelere 2017’de 900 milyon dolarlık destek verdiği bildirildi. Arsa tahsisleri başlayan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’nin büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

SİLAH İHTİSAS OSB BU YIL AÇILIYOR

Savunma sanayisinde dev firmalar Aselsan, Roketsan, TAİ ve TUSAŞ konuşulurken, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) sektörün lokomotifi olma özelliğini giderek arttırıyor. Verilen teşviklerle Türkiye savunma sanayisi dünyada söz sahibi bir konuma gelirken bu süreçte KOBİ’ler de oldukça aktif rol üstlenmeye başladı. Ortak üretime geçerek, kapasite büyüten sektör, tarihinde ilk kez kendi organize sanayi bölgesini de (OSB) kurmaya hazırlanıyor. Kırıkkale’de 40 milyon liralık yatırımla 500 dönümlük bir alanda kurulan OSB, uzun vadede bir çok firmaya hizmet verecek. Kırıkkale’de bulunan Makine Kimya Endüstrisi (MKE) kurumunun tedarikçisi olan küçük ve orta ölçekli firmaların bölgede kümeleneceği ifade ediliyor.Bu yıl içinde üretime geçecek OSB’ye başta OSTİM olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından ilgi var. Silah İhtisas OSB’de kurulacak tesislerde her türlü silah, uçaksavar, her çap ve model tabanca, uzun ve kısa namlulu toplar, yüksek teknoloji dijital ürünler, dürbünler, gece görüş kamera sistemleri, savunma sanayisine ait donanım, çipler ve yazılımlarla bunlara ait tüm yedek parçaların imalatı yapılacak.

SAYILARI 2 BİNİ GEÇTİ

2009’da yerli silah projelerine dahil olan KOBİ’ler son dönemde Ar-Ge çalışmaları sonucundaki patentli buluşlarıyla dikkat çekmeye başladı. 2017 yılı içerisinde 40, üç yılda ise 100’ün üzerinde patent başvurusu yapılırken, elektriğini üreten kumaştan, mayın botuna, çelik kumaştan yerli silaha kadar birçok buluş ön plana çıkıyor. Yüzde 60’lara yaklaşan savunma sanayisindeki yerlilik payının giderek artmasının sevindirici olduğunu belirten yetkililer, bu alanda iş yapan KOBİ sayısının ise Türkiye genelinde 2 bini geçtiğini vurguladılar.

HABER MERKEZİ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x