Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Silah OSB, yatırımcıya tanıtılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısını Nevşehir’de yaptı. AHİKA Başkanı Aykut Pekmez, “Kırıkkale ilinde Ajansımız, MTA ve Kırıkkale İl Özel İdaresi işbirliğinde Jeolojik ve Jeofizik Etüt Çalışmasına başlanılmış olup çalışmanın iki ay sürmesi planlanmaktadır” dedi.

 

TANITIM TOPLANTILARI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez toplantının açılışında şunları söyledi; “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetlerin başında, 04.07.2017 tarihinde ilan edilen 2017 Yılı Teknik Destek Programı gelmektedir. Program kapsamında Temmuz ayı içerisinde bölge illerinde tanıtım toplantıları gerçekleştirilecektir”

 

IDEF’17 KATILIM SAĞLANMALI

“Yine geride bıraktığımız dönemde dikkat çeken çalışmalar arasında;  Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB’nin, potansiyel yatırımcılara etkin bir şekilde tanıtılması amacıyla, 9-12 Mayıs 2017 tarihlerinde, 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF’17) stant ile katılım sağlanması, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  işbirliğinde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Önemi ve Niğde Potansiyeli” konulu panel gerçekleştirilmesi, 03-05 Mayıs 2017 tarihleri arasında ICCI 2017 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansına katılım sağlanması çalışmaları sayılabilir. Bu faaliyetlere ek olarak;  IPA II Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programına yönelik olarak Ajansımız adına “TR71 Mükemmeliyet Merkezi ve İş Geliştirme Merkezleri Ağı” projesi hazırlanmıştır”

 

JEOLOJİK VE JEOFİZİK ETÜT ÇALIŞMASI

“Ayrıca; Kırıkkale ilinde Ajansımız, MTA ve Kırıkkale İl Özel İdaresi işbirliğinde Jeolojik ve Jeofizik Etüt Çalışmasına başlanılmış olup çalışmanın iki ay sürmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda TÜPRAŞ Rafinerisi ve dolum tesislerinin Kırıkkale ekonomisine katkılarını tespit etmek, Kırıkkale’nin kalkınmasına sağlayabileceği potansiyel katkıları incelemek üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile çalışma başlatılmıştır. Yine madde bağımlılığının önlenmesine yönelik çalışmalara Kırıkkale’de devam etmiştir. Nevşehir ilinde alternatif turizm çeşidi olarak yamaç paraşütü etkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalara başlanmıştır. AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi faaliyetlerine ise devam etmiştir. Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; Kobi Geliştirme Mali Destek Programı Kapsamında yürütülen projelerin süre uzatımı taleplerinin değerlendirilmesi yer almaktadır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x