Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Silah OSB’de ilk kazma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DİKMEN SAVUNMA SANAYİİNDEN KIRIKKALE’YE 100 MİLYONLUK YATIRIM

Alt yapı çalışmaları tamamlanan ve arsa tahsisi devam eden Türkiye’nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (Silah OSB) ilk fabrikanın kazması vuruldu. Silah OSB’de yaklaşık 13 dönümlük 2 parselde arsa tahsisi yapılan Dikmen Savunma Sanayi AŞ çalışmalarını tamamlayarak fabrika inşaatına başladı. Dikmen Savunma Sanayi Silah OSB’ye 100 milyonluk yatırım yapacak.

SÖZLEŞME İMZALANMIŞTI

Arpalık Çukuru mevkiinde MKE’den tahsis edilen 500 dönümlük arsa üzerine kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrikanın temel atma çalışmaları başladı. Dikmen Savunma Sanayi A.Ş. Kırıkkale’deki fabrika kurulum çalışmalarında ilk kazmayı vurdu. Dikmen Savunma Sanayi A.Ş tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “8 Kasım 2017 Tarihinde  Valilik binasında  Sn.Valimiz  Sn. Belediye Başkanımız Sn. Ticaret Odası Başkanımızın, Siz değerli basın mensubu arkadaşlar ile beraber İmzalamış olduğumuz Sözleşme ile Kırıkkale Silah OSB 13 bin M2 ilk arsa   tahsisi tarafımıza yapılmıştı.  Kırıkkale Şehrimizin Savunma Sanayi alanında ki yeri her kesim tarafından bilinmekte takdir edilmektedir” sözlerine yer verildi.

100 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Açıklamanın devamında ise Söz konusu 100 milyon TL yatırımız ile beraber bizlerde Kırıkkale Şehrimizin Savunma Sanayi alanında projelerimizle, katkı sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Geçen süre zarfında mimari çizimlerimizin tamamlanması aşamasının sonunda 27.04.2018 tarihinde Kırıkkale Silah OSB hafriyat çalışmalarına başladığımızı bildirir, 15 Gün içerisinde  Fabrikamızın Temelini atarak, kısa zamanda  Kırıkkale Silah İhtisas OSB’inde fabrika blokları yükselmeye başlayacaktır.  Öncelikle bu Yatırıma Vesile olan Sn. Valimize,  Sn. Belediye Başkanımıza Sn. Ticaret Odası Başkanımıza, Diğer Kırıkkale Şehrimizin Saygı Değer İnsanları  ve Siz Sevgili Basın Mensubu arkadaşlara  Teşekkürlerimizi sunar. Kırıkkale Şehrimize Hayırlı Uğurlu Olsun” ifadesini yer verildi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x