Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Silah OSB’nin ihalesi yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2012 yılında kurulması planlanan ancak yapım aşamasında yaşanan sorunlar neticesinde bir türlü yapılamayan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin çalışmaları, Valilik ile yapılan yeni anlaşmayla 30.06.2017 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.

 

SÖZLEŞME İMZALANDI

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve yapım aşamasını hiçbir yüklenici firmanın olumlu şekilde sonuçlandıramadığı Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yeniden ihale yapıldı. İhaleyi alan firma ile Kırıkkale Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantı sonrası sözleşme imzalandı. Toplantıya Vali Mehmet İlker Haktan Kaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, yüklenici firma yetkilisi ve OSB yönetim kurulu heyeti katıldı.

 

HEDEFİMİZ KISA SÜREDE TAMAMLANMASI

Toplantıda konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, “Silah OSB’nin alt yapı yatırım çalışmaları halen devam ediyor.  Daha önceden bu işi alan firmalar, olumlu şekilde çalışma gerçekleştiremeyerek bu işi tamamlayamadı. Buranın şuanda yüzde 15-20’lik kısmı tamamlanmış bulunuyor. İnşallah Ramazan Bayramı sonrası ihaleyi alan Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret şirketi çalışmalarına başlayacak” dedi.

 

BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR

Kırıkkale’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yaptığı çalışmalarıyla önemli katkı sağladığına dikkat çeken Haktankaçmaz, “Kırıkkale’de gerçekten çok güzel işler yapılıyor. Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ciddi beklentileri bünyesinde barındıran, prestijli yatırımlardan bir tanesi. Bizlerde bu işi çok önemsiyoruz, inşallah olumlu şekilde sonuçlanacaktır. Çünkü Kırıkkale Türkiye’nin ülke savunmasının başkenti. Böyle bir savunma sanayinin olması da önemli bir durum” şeklinde konuştu.

 

MÜTEŞEKKİL ALTYAPI İŞİ

Organize Sanayi Bölge Müdürü H. İbrahim Erol’un verdiği bilgide şu ifadeler yer aldı;  “Silah Sanayi İhtisas OSB’ye ait yol, içme suyu, atık su ve yağmursuyu inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işi ihalesi 13 Kasım 2014 Perşembe günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılmış olup yapım işi en düşük fiyat teklifi veren Duru İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. uhdesinde kalmıştır. Firma ile 20.11.2014 tarihinde sözleşme yapılmıştır.”

 

HIZLI ŞEKİLDE SÜRECEK

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB Altyapı İkmal Yapım İşi ihalesi 08 Haziran 2016 Çarşamba günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılmış olup yapım işine 5 (beş) firma fiyat teklifi vermiş olup 1 (bir) firmanın eksik evrak nedeniyle teklifi değerlendirmeye alınmamıştır. İkmal Yapım İşi kalan 4 (dört) firma içerisinde %34 indirimle en düşük fiyat teklifi veren Mitaş Proje Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (ihale bedeli: 14.991.047 TL indirimli tutar: 9.894.091 TL) uhdesinde kalmıştır. İhale sonucunun kesinleşmiş olup firma yetkilileri ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yetkililerince yapım işine ait sözleşme imzalanacaktır. Yapım İşinin iş bitim tarihi 30.06.2017 olup çalışmaların 2016 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu