Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Siz hangisisiniz?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER

Haber-Foto: Burak Can

 

TÜRKİYE-TÜRK-TÜM’ GENÇLİK TEŞKİLATI

 

Siz hangisisiniz?

Son günlerde hakkında çeşitli söylentiler çıkan Tüm Gençlik Teşkilatı (TGT), yaptığı konser reklamları ile kamuoyundan ciddi eleştiriler almaya başladı. Gerçek adı ‘Tüm Gençlik Teşkilatı’ olan teşkilat, reklamlarda, tabelalarında ve resmi internet sitesinde farklı isimler kullanıyor.

 

İZİN YOK

İsmi Tüm Gençlik Teşkilatı olan ve hakkında son günlerde kamuoyunda ciddi eleştiriler alan teşkilat, yarın Cumhuriyet Meydanında yapacağı konser ile ilgili olarak Gazetelerde, radyolarda, Resmi İnternet Sitesinde ve afişlerinde farklı isimler kullanması akıllarda soru işareti uyandırmaya devam ediyor. Genel Başkanlığını Hakan Polat’ın yaptığı teşkilatın Resmi İnternet Sitesinde, tabelalarında ismini ‘Türkiye Gençlik teşkilatı’ olarak, gazetelerde ve afişlerinde ‘Tüm Gençlik Teşkilatı’ olarak ve Radyo reklamlarında ise ‘Türk Gençlik Teşkilatı’ olarak tanıtıyor. Dernekler kanunda ‘Türkiye’, ‘Türk’ gibi isimlerin İç İşleri Bakanlığında izin alınarak kullanılabilirken, TGT bu isimleri iddialara göre izin almadan kullanıyor.

 

TÜGVA’NIN İSMİNİ KULLANIYOR

İddialara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyetinde bulunduğu ve Genel Başkanlığını İsmail Emanet’in yaptığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın ismini kullanarak çeşitli taleplerde bulunduğu ileri sürülüyor. TGT, Kırıkkale’de 15 Temmuz darbe Girişiminden sonra ‘Türkiye Gençlik Teşkilatı’ adı altında yapmak istediği toplantılara izin verilmediği iddia edilirken, yarın Cumhuriyet Meydanı’nda yapacakları ‘Türkiye Sevdalıları Buluşuyor’ konserine Sedat Peker’in geleceğini duyurmuş ancak Sedat Peker sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile bu söylentileri yalanlamıştı.

 

DERNEKLER KANUNUNDA

5253 sayılı Dernekler Kanununda ‘Türkiye’, ‘Türk’ gibi isimler için şu madde yer alıyor, “Dernek adları: Madde 28- Dernek adlarında; Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet, Atatürk, Mustafa Kemal kelimeleri ile bunların baş ve sonlarına getirilen eklerle oluşturulan kelimeler İçişleri Bakanlığının izni ile kullanılabilir. Dernekler Yönetmeliği; İzinle Kullanılacak Kelimeler; İzin alma; Madde 53-Dernek adlarında; Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet, Atatürk, Mustafa Kemal kelimeleri ile bunların baş ve sonlarına getirilen eklerle oluşturulan kelimeler, ilgili bakanlıkların görüşü alınmak suretiyle Bakanlığın izni ile kullanılabilir” hükmü yer alıyor.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x