Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından karla kaplanan doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

YEMLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI
Kırıkkale’de olumsuz kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla ilimizin çeşitli bölgelerinde yemleme çalışmaları yapıldı. Yöremizde yerli ve göçmen kuş olarak bulunan, çulluk, bıldırcın, keklik, türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri yırtıcı kuşlardan olan doğan, şahin, kartal türleri ve et obur beslenen tilki, kurt, sansar, çakal memeliler içinde parça et ile yemleme çalışması yapıldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Yemleme çalışmalarında 1 ton buğday, 500 kilogram tavuk parça et kullanıldı. Şube Müdürü Neslihan Akdemir, “Yemleme çalışmaları ile kar tabakası ile örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmaması sağlanarak yaban hayvanların kendi habitatlarında(yaşam ortamı) beslenmesini sağlanarak, yerleşim yerlerine inmeleri önlenmesi amaçlanmaktadır. İlimizde yemleme çalışmaları kış mevsimi boyunca devam edecek” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x